Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

30/08/01 Paleis Huis ten Bosch virtueel geopend

Met ingang van 30 augustus 2001, 15.00 uur, zal de website van de Rijksvoorlichtingsdienst over het Koninklijk Huis, www.koninklijkhuis.nl, worden uitgebreid met een virtuele bezichtiging van Paleis Huis ten Bosch. Het is de eerste virtuele bezichtiging in een serie van vier. Paleis Noordeinde en het Koninklijk Huisarchief, het Koninklijk Paleis te Amsterdam en het Koninklijk Staldepartement zullen in een later stadium worden toegevoegd. De start van de bezichtiging valt samen met de ingebruikname van de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin.

De virtuele bezichtiging is in opdracht van de
Rijksvoorlichtingsdienst gerealiseerd door Cool Impact uit Amsterdam. Dit bedrijf is gespecialiseerd in virtual reality.

De virtuele bezichtiging geeft een gedetailleerd beeld van de officiële vertrekken van het Paleis en zijn omgeving. Zo kunnen onder andere het interieur, de verschillende stijlen en de gerestaureerde schilderingen van de Oranjezaal worden bekeken. Alle opnamen zijn voorzien van teksten. De virtuele bezichtiging bestaat uit panorama-opnamen die zijn gemaakt in en om Paleis Huis ten Bosch. De opnamen zijn gemaakt vanaf een centraal punt, waardoor vertrekken van binnenuit bekeken kunnen worden. Details van de opnamen verschijnen door op een symbool te klikken. Op alle opnamen kan worden ingezoomd.

De vertrekken van Paleis Huis ten Bosch die kunnen worden bekeken zijn de Vestibule, de Blauwe Salon, de Groene Salon, de Oranjezaal, de Chinese Zaal, de Japanse Zaal, de Witte Eetzaal, de Balzaal en de Tuinzaal. Van objecten met een cultuurhistorische waarde, zoals meubels en schilderijen, zijn detailopnamen gemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Paleis Huis ten Bosch virtueel geopend '
Lees ook