Persbericht 3Com Benelux


Palm Computing
introduceert Codewarrior release 6

Nieuwe toolkit biedt draadloze en Japanstalige ondersteuning voor ontwikkelaars

Maarssen / Brussel, 3 november 1999 Palm Computing, een onderneming van 3Com, gaat de ondersteuning van de meer dan 22.000 ontwikkelaars voor het Palm Computing-platform uitbreiden met release 6 van de CodeWarrior toolkit. Deze nieuwe versie van de belangrijkste ontwikkelset voor het Palm Computing-platform bevat kits voor de bouw van draadloze, web-gestuurde applicaties voor de Palm VII connected organizer, alsmede tools voor Japanstalige applicaties en gebruikersinterfaces. Palm Computing levert CodeWarrior voor het Palm Computing-platform uitsluitend via een licentie-overeenkomst met Metrowerks.

CodeWarrior Release 6 voor het Palm Computing-platform is het toonaangevende toolpakket voor ontwikkeling van applicaties voor Palm Computing-producten, zoals de Palm III, Palm V en Palm VII connected organizers, alsmede de handheld producten van OEM-leveranciers en licentiehouders zoals IBM, Symbol, QUALCOMM, HandSpring, TRG en anderen. Het nieuwe pakket bevat aanpassingen in de Constructor user-interface ten behoeve van Japanse gebruikers, de complete API Reference Specification van HandSpring en nieuwe print-library's van Symbol Technologies. Het pakket bevat ook twee toolkits: één voor ontwikkeling van applicaties voor directe toegang tot Internet-data met behulp van de webclipping-technologie van de Palm VII organizer (zonder gebruik van de PQA Builder), en één die API's (Application Programming Interfaces) bevat voor Japanstalige applicatie-ontwikkeling.

"Palm onderkent het belang van eersteklas tools aan de ontwikkelaarsgemeenschap," verklaarde Gabriel Acosta-Lopez, directeur Platform Development Services van Palm Computing. "De nieuwe draadloze en Japanstalige ondersteuningsmogelijkheden vormen een belangrijke uitbreiding op de gereedschapsset die inmiddels voor het Palm Computing-platform beschikbaar is. Met CodeWarrior 6 beschikken ontwikkelaars over nog meer middelen om hun voordeel te doen met de voortdurend groeiende Palm-economie."

Release 6 van CodeWarrior voor het Palm Computing-platform is direct beschikbaar voor nieuwe en bestaande gebruikers op www.palm.com/prodsoft.html.

Over Palm Computing
Het Palm Computing-platform is de basis voor de succesvolle Palm V, Palm VII en Palm III(x) connected organizers van 3Com en de handheld producten van 3Com's strategische OEM-partners, waaronder IBM, Franklin Covey, QUALCOMM en Symbol Technologies. De Palm Computing-producten vinden hun toepassing in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke omgeving en worden ingezet voor toepassing in onder meer retail, logistiek, gezondheidszorg en productie. Met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren en een aandeel van circa tweederde van de mondiale markt zijn de Palm Computing-producten de meest succesvolle organizers ter wereld. De Palm HotSync-technologie is de meest toegepaste synchronisatietechniek. Er zijn inmiddels duizenden applicaties, tools en services voor het Palm Computing-platform beschikbaar en er werken meer dan 22.000 ontwikkelaars aan nieuwe applicaties en hardware-uitbreidingen. Palm heeft een website op www.palm-europe.com.

Over 3Com
Invulling gevend aan de belofte "3Com - More connected" biedt 3Com bijna 300 miljoen mensen toegang tot een verscheidenheid aan informatiebronnen, op basis van meer producten en technologieën dan enige andere netwerkleverancier. 3Coms innovatieve oplossingen geven antwoord op de netwerkbehoeften van een brede groep gebruikers, zoals multinationals, het midden - en kleinbdrijf telecomaanbieders, network service providers, PC-fabrikanten en consumenten.

Perscontact in Nederland: Hinke de Koning Communicatie Tel: +31 (0)187 470 233 Email: Hinke de Koning

Perscontact in België: Key Communications s.a./n.v. Tel: +32 (0)2 2304072 Email: Catherine d'Adesky


Deel: ' Palm Computing introduceert Codewarrior release 6 '
Lees ook