Palm-ID: de eerste handpalmscanner voor bedrijf, kantoor of woonhuis


Recogtech introduceert de Palm-ID: state-of-the-art biometrische toegangsbeveiliging voor bedrijven en particulieren.

RENSWOUDE, 20120413 -- De Palm-ID leest door middel van een infraroodsensor het aderpatroon in de hand, stelt de unieke eigenschappen van het patroon vast en vergelijkt deze met de geautoriseerde handpalmen in de database. Palm-ID maakt zo van elke individuele handpalm een unieke sleutel die je niet kunt dupliceren of vervalsen. Een sleutel die je bovendien niet kunt verliezen...!

Nieuw: hoogwaardige biometrische technologie voor particulieren en kleine bedrijven
Biometrische beveiliging is niet nieuw. Er zijn veel plaatsen waar een optimale beveiliging noodzakelijk is, zoals ministeries, laboratoria en defensie-locaties. De registratie van personen met of zonder toegang tot zulke plaatsen is strikt. Voor de registratie en controle is alleen high-end technologie goed genoeg.

Betaalbare biometrische beveiliging voor particulieren en kleinere ondernemingen is wel nieuw. Met de Palm-ID kunnen nu zowel particulieren als bedrijven, hun huizen, kantoren en bedrijfspanden optimaal beveiligen met de modernste biometrische technologie.


Palm-ID: biometrische beveiliging zonder cardreader of pincode

De meeste biometrische toepassingen worden gebruikt in combinatie met een cardreader of pincode. Het biometrische deel regelt dan alleen de verificatie (controle). De snelheid van identificatie zonder card of pincode was tot nu toe vaak te traag omdat de gegevens dan gezocht moeten worden in een database.

De Palm-ID kan grote aantallen mensen zeer snel identificeren. Niet alleen verificatie maar volledige identificatie! De aangeboden hand wordt vergeleken met de gecodeerde gegevens in de database en gematched. Binnen 2 seconden wordt dan toegang verleend of geweigerd. Een cardreader of pincode is dus niet meer nodig voor een snelle en gecontroleerde toegang.


Registratie, identificatie, authenticatie: geïntegreerde toegangsbeveiliging

De Palm-ID is een compleet geïntegreerd systeem voor toegangscontrole dat gebruikt maakt van de Fujitsu Palm Secure™ sensor. Dit systeem leest de aderen in de handpalm met een tot op heden ongeëvenaarde nauwkeurigheid en trefzekerheid.

De Palm-ID bestaat uit drie hoogwaardige beveiligingsunits: een registratie-unit, een controller en een handpalmscanner. Samen leveren deze drie hoogwaardige units de optimale beveiliging op basis van de modernste biometrische technieken.

De registratie-unit maakt feilloze registraties van individuele handpalmen. Het gegenereerde beeld wordt gedigitaliseerd, gecodeerd en uiteindelijk opgeslagen als een geregistreerd sjabloon (template). Hier begint feitelijk de beveiliging, want hier bepaalt u wie toegang krijgt tot uw locatie.

De handpalmscanner registreert de aangeboden handpalm en stuurt de template versleuteld naar de controller.

De controller is het hart van de Palm-ID. Deze unit bevat de database met geautoriseerde personen en hun unieke biometrische kenmerken. De controller vergelijkt de aangeboden templates met de gegevens in de database.

De Palm-ID werkt moeiteloos samen met bestaande beveiligings- en beheersystemen.

Verwachtingen ten aanzien van de Palm-ID
Biometrische beveiliging is in opmars. Tot voor kort was het gebruik van toegangsbeveiliging op basis van unieke lichaamskenmerken alleen maar bereikbaar voor grote organisaties zoals overheden en multinationals. Steeds meer ontstaat de behoefte om biometrie toe te passen op kleinere schaal. Recogtech speelt met de Palm-ID in op deze behoefte.

De Palm-ID is ook rendabel en efficiënt voor particulieren en kleinere ondernemingen. Dat komt doordat de handpalmscanner flexibel inzetbaar is: als onderdeel van een volledig geïntegreerd systeem, maar ook als een standalone toepassing. In alle gevallen combineert de Palm-ID gebruikersgemak met flexibiliteit, snelheid en een bijzonder hoog veiligheidsniveau.

Recogtech twijfelt er niet aan: toepassingen zoals de Palm-ID zijn de toekomst in toegangs-beveiliging.


Over Recogtech

Recogtech levert hoogwaardige identificatie- en beveiligingstoepassingen die gebruik maken van biometrische technologie. Tot het assortiment van Recogtech behoren naast de Palm-ID onder meer de ID Pod (handpalm en card voor computerbeveiliging), Palm Secure Mouse (beveiliging van computers op basis van alleen handpalm) en de CarGuard (identificatie en beveiliging voor voertuigen op basis van vingerafdrukken).

www.recogtech.nl of www.biometrischebeveiliging.nl


Deel: ' Palm-ID de eerste handpalmscanner voor bedrijf, kantoor of woonhuis '
Lees ook