Palmtop introduceert TomTom Navigator, navigatiesoftware voor Pocket PC handheld computers

Een krachtig en makkelijk te gebruiken autonavigatiesysteem

Amsterdam, 20 juni 2002: Palmtop Software BV, producent van elektronische routekaarten voor handheld computers en mobiele telefoons introduceert TomTom Navigator, een krachtig en flexibel autonavigatiesysteem voor Pocket PC's.

TomTom Navigator biedt dezelfde functionaliteit als inbouw-autonavigatiesystemen tegen slechts een fractie van de prijs. De software bepaalt op basis van de zeer gedetailleerde digitale kaarten van Tele Atlas en het Global Positioning System (GPS) automatisch de positie van de gebruiker en geeft vervolgens duidelijke instructies op het scherm en in gesproken woord. Mocht de gebruiker afwijken van de voorgestelde route, dan berekent TomTom Navigator automatisch een nieuwe route.

Harold Goddijn, CEO van Palmtop: 'Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een navigatiesysteem in de auto. Het geeft een vertrouwd en veilig gevoel altijd te weten waar men is en zonder om te rijden, uitgerust op de plaats van bestemming aan te komen. Bovendien kan men tijdens het rijden de aandacht volledig op het verkeer richten. De prijs van TomTom Navigator leidt ertoe dat de voordelen van autonavigatie voor een veel breder publiek toegankelijk zijn'.

Bjørn Cronquist, productmanager EMEA, Microsoft Mobility Group, zegt: "Handheld computers die gebaseerd zijn op Windows Powered Pocket PC 2002 bieden gebruikers een brede reeks innovatieve en zeer praktische toepassingen. TomTom Navigator is hiervan een sprekend voorbeeld. Het voorziet gebruikers van geavanceerde en praktische technologie tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Ik ben er van overtuigd dat een persoonlijk GPS-navigatiesysteem zoals TomTom Navigator bijzonder nuttig is voor veel Pocket PC-gebruikers."

Rolv Eide, COO of Tele Atlas Europe; 'Tele Atlas heeft de afgelopen jaren grote bedragen geïnvesteerd in de ontwikkeling van gedetailleerde kaarten van hoge kwaliteit, die het uitgangsmateriaal vormen voor navigatiesystemen. We zijn dan ook erg blij dat Palmtop op basis van onze data een systeem heeft ontwikkeld dat krachtig, snel en makkelijk te gebruiken is en bovendien voor een breed publiek beschikbaar is. We zijn ervan overtuigd dat TomTom Navigator een belangrijke bijdrage zal leveren aan de marktacceptatie van navigatiesystemen'.

TomTom Navigator is geschikt voor de meeste Pocket PC's, waaronder Compaq iPAQ, Casio, Hewlett Packard Jornada, O2 XDA Smartphone en Toshiba.

TomTom Navigator wordt compleet aangeboden met een GPS-ontvanger, een standaard voor de Pocket PC en een sigarettenaanstekervoeding, waarmee de GPS-ontvanger en de Pocket PC gevoed worden. TomTom Navigator kan ook zonder de GPS-ontvanger buiten de auto als een elektronische kaart gebruikt worden. Door het gebruik van compressie- en decompressietechnieken, kan TomTom Navigator veel grotere geografische gebieden per megabyte geheugen opbergen dan ieder ander navigatiesysteem. Alle kaarten zijn te installeren als complete kaart, maar ook als gebieden van 16 of 32 MB. Dit betekent dat men in veel gevallen niet hoeft te investeren in extra geheugenkaarten, waardoor de aanschafkosten van het systeem beperkt blijven. TomTom Navigator ligt in juni 2002 in de winkels. Bij de introductie zijn de kaarten van de volgende gebieden beschikbaar: Benelux, Duitsland, Frankrijk, Groot - Britannië, Italië, het Alpengebied (Oostenrijk en Zwitserland), Scandinavië (Denemarken, Norwegen en Zweden), Portugal en Spanje.


-EINDE-
Voor de redactie:
TomTom Navigator ligt in de winkels in juni 2002 voor euro 429,- incl. btw. TomTom Navigator wordt compleet geleverd met een kaart voor een regio (bijv. Benelux), een GPS-ontvanger, een standaard voor de Pocket PC en een sigarettenaanstekervoeding. TomTom Navigator vereist geen gespecialiseerde installatie. Van de meeste Europese landen zijn de kaarten ook los beschikbaar.

Palmtop Software
Palmtop Software BV is Europa's grootste producent van software voor handheld computers en mobiele telefoons. Onder de merknaam TomTom© heeft Palmtop een groot aantal reisgerelateerde applicaties gepubliceerd, waaronder reisgidsen, routeplanners, stadskaarten en woordenboeken. Het bedrijf is opgericht in 1991 in Nederland. Zie ook: http://www.tomtom.com.

Microsoft Pocket PC
Microsoft Windows Powered Pocket PC's, de nieuwe generatie PDA's van Microsoft en zijn partners, bieden klanten de beste manier om onderweg in contact te blijven met essentiële zakelijke informatie en zijn veelzijdig genoeg om aan de persoonlijke behoeften van de moderne, drukke mobiele consument tegemoet te komen. Pocket PC's bevatten reeds een brede reeks toepassingen voor zakelijk gebruik, persoonlijke productiviteit en entertainment, maar kunnen door een voortdurend groeiend aantal hardware- en softwareopties eenvoudig worden uitgebreid om ook aan nieuwe wensen van de gebruiker te kunnen voldoen. Meer informatie over Microsoft Pocket PC 2002 is te vinden op www.microsoftmobilitypress.com

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat. Persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/. Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Over Tele Atlas
Sinds zijn oprichting in de Benelux in 1984 is Tele Atlas (met hoofdzetel in Nederland) de belangrijkste producent van geografische databanken ter wereld. Tele Atlas beschikt over het grootste aanbod en de meest gedetailleerde digitale kaarten van Europa. Tele Atlas beschikt eveneens over het volledige digitale kaartmateriaal in de Verenigde Staten. Tele Atlas digitale kaarten vormen de basis voor wereldwijde oplossingen voor diverse geografisch-ruimtelijke toepassingen, locatiegebonden diensten, autonavigatiesystemen en dynamische reisinformatie. Het bedrijf breidt zijn werkgebied alsmaar verder uit, en verfijnt en detailleert voortdurend zijn kaartenbestanden. Via het Global Partner Programme biedt Tele Atlas partners over de hele wereld de mogelijkheid geografische databanken te ontwikkelen met gebruik van de technologie van Tele Atlas. Vanuit België breidde het bedrijf zijn activiteiten uit naar alle Westerse landen en vervolgens naar Japan, India en de VS met als kroon op het werk een succesrijke beursemissie in mei 2000 (Neuer Markt Frankfurt, ticker symbool TA6). Vandaag telt Tele Atlas bijna 1800 personeelsleden en is het bedrijf wereldwijd aanwezig. Voor meer informatie over de producten en diensten van Tele Atlas, zie http://www.teleatlas.com.

Deel: ' Palmtop introduceert TomTomÓ Navigator, navigatiesoftware voor Pocke.. '
Lees ook