Ingezonden persbericht


Palo Alto Networks in leiderskwadrant van Magic Quadrant voor Enterprise Network Firewalls

Evaluatie gebaseerd op complete visie en op uitvoering

Antwerpen, 14 februari 2013 - Netwerkbeveiligingsspecialist Palo Alto Networks is door Gartner, Inc. opgenomen in het leiderskwadrant van het Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Network Firewalls.

Volgens Gartner "hebben geavanceerdere bedreigingen de vraag naar volgende-generatie firewalls gestimuleerd. Kopers zouden zich moeten richten op de kwaliteit in plaats van op de kwantiteit, op de kenmerken en op de research en development erachter. Deze markt omvat volwassen leveranciers en nieuwe binnenkomers."

"Wij denken dat het rapport van Gartner de redenen laat zien waarom bedrijven massaal overstappen op volgende-generatie firewalls", zegt Karl Driesen, vicepresident EMEA van Palo Alto Networks. "Onze klanten blijven collega's, stakeholders en analisten overtuigen van het feit dat Palo Alto Networks de leider is in deze veranderende netwerkbeveiligingsmarkt."

Het rapport gaat ook in op de aantallen volgende-generatie firewalls die geïnstalleerd en verkocht zijn. Het zegt daarover: "Minder dan tien procent van de huidige internetconnecties wordt met behulp van volgende-generatie firewalls beschermd. Eind 2014 zal dat toegenomen zijn tot 35 procent van alle geïnstalleerde producten. Zestig procent van de nieuwe aankopen bestaat uit volgende generatie firewalls."

Gartner
Gartner steunt in zijn onderzoekspublicaties geen enkele leverancier, product of dienst en adviseert gebruikers niet om leveranciers te kiezen met de hoogste beoordelingen. De publicaties van Gartner bevatten de mening van de Gartner-organisatie en zijn niet te beschouwen als feiten. Gartner wijst elke aansprakelijkheid af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek. Dat is inclusief de aansprakelijkheid voor verhandelbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks(TM) is hét netwerkbeveiligingsbedrijf. Het innovatieve platform van het bedrijf stelt organisaties, serviceproviders en overheden in staat hun netwerken te beveiligen en veilig gebruik te maken van steeds meer applicaties op hun netwerk. De kern van het Palo Alto Networks-platform is de nieuwe-generatie firewall die voorziet in inzicht in, en controle over applicaties, gebruikers en content. Inzicht en controle zijn geïntegreerd in de firewall die beschikt over een in huis ontwikkelde hardware- en softwarearchitectuur. De producten en diensten van Palo Alto Networks spelen in op een brede reeks van netwerkbeveiligingseisen die spelen in het datacenter, aan de randen van het netwerk, bij gedistribueerde bedrijven en bij mobiele apparatuur. Meer dan tienduizend klanten in meer dan honderd landen gebruiken de oplossingen van Palo Alto Networks. Voor meer informatie: www.paloaltonetworks.com.

Palo Alto Networks, 'The Network Security Company', het Palo Alto Networks Logo, App-ID, GlobalProtect en WildFire zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Voor meer informatie:

Deel: ' Palo Alto Networks in leiderskwadrant van Magic Quadrant voor Enterp.. '
Lees ook