ParaStars presenteren zich op sterrenpodium Paradiso


Topsporters met handicap bundelen krachten voor ‘oranjegevoel’

Amsterdam, 20110413 -- Vandaag presenteerden zes Paralympische topsporters zich op het sterrenpodium Paradiso in Amsterdam, als ‘Team ParaStars’. Onder de aanwezigheid van vele sportfanaten, pers en fans, vertelde rolstoeltennister en initiatiefneemster van het team Esther Vergeer, dat de zes topsporters meer dan een handicap gemeen hebben. “Deze sterren willen de gehandicaptensport naar een hoger niveau tillen. Ik koesterde al langer de ambitie om een team te vormen van Paralympische sporters om met dit team de bekendheid van de Paralympische sport in Nederland vergroten.” Aldus Esther Vergeer.

De behoefte om krachten te bundelen is ontstaan uit de ervaring van verschillende sporters met een handicap, dat er te weinig aandacht is voor de gehandicaptensport in Nederland. Daar moet verandering in komen vinden de zes sterren. Reden genoeg voor de talenten om actie te ondernemen en een team op te zetten dat elkaar ondersteunt, aanvult, van elkaar leert en haar passie en kennis doorgeeft aan de rest van de wereld. “Wij willen ook iedereen ons oranjegevoel laten beleven.”

De sterren
Esther Vergeer stelde een sterrenteam samen dat bestaat uit Marije Smits (atletiek), Barend Kol (zeilen), Anna Jochemsen (skiën), Mike van der Zanden (zwemmen) en Ronald Hertog (atletiek). ParaStars is het eerste team gehandicaptensporters ter wereld dat zich op deze manier wil presenteren en manifesteren om de gehandicaptensport onder de aandacht te brengen.

Trots op Nederlands talent

Iedere sporter blinkt met zijn talent uit in zijn specifieke sport. De ParaStars willen een voorbeeldfunctie bekleden voor de rest van de wereld en de gehandicaptensport op de kaart zetten, met als doel begrip en respect te krijgen. “Paralympische sporters zijn helden en mogen gezien worden. Met dit team wordt duidelijk dat topsport om passie, inzet, doorzettingsvermogen en ambitie gaat. Dit team weet wat het is om keihard te werken om een doel te bereiken. Middels dit team wil ik een oranjegevoel gaan creëren in Nederland dat ook bij de Paralympische sport hoort. Bovendien zullen we op unieke wijze als coaches voor jong Paralympisch talent optreden.” Aldus Esther Vergeer.

In de schijnwerpers
In samenwerking met verschillende (media)partners, waaronder Telegraaf, Hyves en Sanoma, wil het team ervoor zorgen dat er meer bekendheid komt, meer aandacht is voor en meer kennis over de verschillende takken van sport. Triple Double ondersteunt daarbij in het teammanagement. In aanloop naar de Olympische Spelen in Londen 2012 en daarna in Sotsji (2014), willen de ParaStars aan de wereld laten zien welke sporters ze zijn, hun verhaal vertellen en hun talent laten zien.

ParaStars zoeken fans!

Vandaag hebben de ParaStars zich voorgesteld aan Nederland en zullen zij vanaf nu in verschillende media, op verschillende plaatsen en tijdstippen opduiken. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om Fan te worden van de ParaStars. De ParaStars zoeken geen sponsors, ze zoeken Fans en roepen daarom iedereen met een ‘Oranje Hart’ op om fan te worden. Dit kun je doen door je aan te melden via de website www.teamparastars.nl.

Kijk voor een impressie van de presentatie van ParaStars in Paradiso:

https://www.youtube.com/watch?v=QHU9606JopI

https://www.youtube.com/watch?v=D0O3qXQHdu8

Team Parastars


Deel: ' ParaStars presenteren zich op sterrenpodium Paradiso '
Lees ook