Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 20 juli 2001

Parkeerbedrijf Eindhoven ISO-gecertificeerd

Het Parkeerbedrijf van de gemeente Eindhoven is vanaf vandaag ISO-9002 gecertificeerd. Deze certificering is verstrekt op basis van het kwaliteitshandboek dat het parkeerbedrijf gemaakt heeft.

De kwaliteit van de dienstverlening die het Parkeerbedrijf biedt, wordt op deze manier gewaarborgd. Het systeem is er ook op gericht om de kwaliteit te bewaken en te verbeteren. Behalve het kwaliteitshandboek, waarin de procedures beschreven staan, werkt het Parkeerbedrijf ook aan de vaardigheden en kennis van de medewerkers door opleidingen en aan de kwaliteit van de parkeergarages.

De parkeergarage de Witte Dame kreeg voor het behaalde kwaliteitsniveau onlangs de European Standard Parking Award (ESPA). In de toekomst wil het Parkeerbedrijf enquêtes houden onder haar klanten om zo de dienstverlening verder af te stemmen op de wensen van de klant.

Over het parkeerbedrijf
Het Parkeerbedrijf van de gemeente Eindhoven is in april 2000 opgericht. Er werken dertig mensen, van wie twintig als parkeercontroleurs. Het bedrijf is verantwoordelijk voor een goed gebruik van de Eindhovense betaalde parkeergelegenheid. Tot die parkeergelegenheid behoren drie parkeergarages met in totaal 1750 parkeerplaatsen en het openlucht parkeren met 2600 plaatsen. Een vierde parkeergarage, onder het Kennedy Business Center, is in aanbouw (450 plaatsen). Daarnaast verleent het parkeerbedrijf parkeervergunningen en vergunningen voor invaliden en belanghebbenden.

Deel: ' Parkeerbedrijf Eindhoven ISO-gecertificeerd '
Lees ook