Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten

Parkeerontheffing persfotografen Rotterdam

Persfotografen krijgen bij calamiteiten een ontheffing van Parkeerbedrijf Rotterdam. Ze mogen parkeren op de stoep en bij de gele streep. Omdat persfotografen met zware tassen en apparatuur sjouwen, geldt de ontheffing bij het fotograferen van evenementen. Verder worden bij de invoering van mobiel parkeren de Rotterdamse persfotografen als deelnemer ingeschreven.
Aanvragen van persfotografen voor deze ontheffingen en smartparks (parkeren met mobiele telefoon) lopen via de persvoorlichting van de politie en worden jaarlijks opnieuw verstrekt.
Met deze parkeerontheffing maakt Parkeerbedrijf Rotterdam een eind aan de ongelijke behandeling die er was tussen persfotografen en Radio en tv Rijnmond.
Persfotograaf Roel Dijkstra heeft zich sterk gemaakt voor gelijke behandeling en is nu met de randgemeenten van Rotterdam in de slag om ook daar ontheffingen voor persfotografen voor elkaar te krijgen. Het gaat volgens hem in totaal om 18 ontheffingen voor o.a. NOS, RTL, SBS 6, Rotterdams Dagblad, Algemeen Dagblad en zes freelance fotografen. Roel Dijkstra is blij met het positief resultaat, maar hij heeft nog een wens. "Een parkeerontheffing in Rotterdam en randgemeenten is leuk, maar in de rest van Nederland blijven de beperkingen gewoon bestaan. Eigenlijk zou de landelijke perskaart van de NVJ ook geldig moeten zijn als een parkeerontheffing. Het is maar een ideetje, maar als de NVJ hierover nou 'ns een overleg met het ministerie van verkeer en waterstaat opent...."

Deel: ' Parkeerontheffing persfotografen Rotterdam '
Lees ook