Parkeren Airborne Wandeltocht naar Papendal


Oosterbeek, 20150903 -- Aanstaande zaterdag 5 september zal eengroot deel van de ruim 32.000 wandelaars die voor de Airborne Wandeltocht met de auto naar Oosterbeek komen, deze moeten parkeren op Papendal. De bestaande parkeerterreinen zijn door de overvloedige regenval van de laatste dagen onbruikbaar geworden. Vanaf Papendal wordt er met bussen gependeld.

De organisatie heeft hiertoe na lang overleg besloten, nadat inspectie van de bestaande parkeerterreinen had aangetoond dat parkeren hier onmogelijk is. De hoge waterstand is er de oorzaak van dat de auto’s op sommige plaatsen tot de assen kunnen wegzakken. Bij een belasting van vele honderden auto’s betekent dat niet alleen een flinke schadepost, maar eveneens kostbare bergingsoperaties om de auto’s er weer uit te krijgen.

“Het noodscenario hiervoor ligt al enige jaren op de plank.” legt marsleider Wilma Luckel uit. “Ieder jaar wordt het weer tevoorschijn gehaald en kunnen we het, na het uptodate brengen gelukkig weer veilig opbergen. Dit jaar wordt het voor het eerst in werking gezet.”

“Alle automobilisten die naar Oosterbeek rijden voor deelname aan de Airborne Wandeltocht worden verwezen naar terreinen bij en op sportcentrum Papendal, die over een enorme parkeerruimte beschikt.” aldus Luckel. ”Gelukkig zijn daar geen grote evenementen dit weekend, dus kunnen wij beschikken over de parkeerruimte. Wij vragen automobilisten de borden en aanwijzingen te volgen en niet zo maar het terrein op te rijden.”

De enorme en kostbare operatie wordt o.a. begeleid door de fa. Van Amerongen en bussen van de Betuwe Express brengen de wandelaars naar Oosterbeek. Daar stappen ze uit, op nog geen 10 minuten lopen van het startterrein. Vanaf diezelfde locatie bij het station brengen bussen de wandelaars na afloop weer naar Papendal.

“Voor de duidelijkheid” benadrukt de marsleider, “alle parkeerterreinen in Oosterbeek zijn afgesloten. Wij vragen automobilisten niet te proberen om toch ergens te gaan parkeren waar dat niet mag. De gemeente ziet streng toe op overtreders en zal indien nodig zeker bekeuren.”

De organisatie, die het betreurt door overmacht deze maatregel te hebben moeten nemen, vraagt van de wandelaars een uiterst bescheiden bijdrage voor het parkeren en het busvervoer van slechts € 1,00 per persoon. Dit bedrag moet contant worden voldaan alvorens men in de bus stapt; er zijn geen pinfaciliteiten.

Tenslotte adviseert de organisatie toch vooral met het openbaar vervoer naar Oosterbeek te reizen. Via www.ns.nl/airborne kan men een retourtje kopen met 20% korting, vanaf ieder station in Nederland. De NS zet waar mogelijk extra materieel in.


Deel: ' Parkeren Airborne Wandeltocht naar Papendal '
Lees ook