Gemeente Zwolle

Parkeren en chippen

Betalen met de Chipknip gaat snel en simpel. Bij de betaalautomaten van de grote Zwolse parkeerplaatsen kunt u ook met de Chipknip uw parkeerkaart afrekenen. Vorig jaar is het gebruik van de Chipknip bij de parkeerautomaten in Zwolle zelfs met 400% gestegen!

Iedereen kan chippen
Bijna iedereen in Nederland heeft een bankpas of Chippas met Chipknip. U kunt de Chipknip herkennen aan de goudkleurige chip op de voorkant van uw bankpas of Chippas. Het is een elektronische portemonnee, waarmee u snel en gemakkelijk kleine bedragen kunt afrekenen.

Wat is chippen?
Chippen is het elektronisch betalen van kleinere bedragen tot ongeveer 15 euro. Bij het betalen hoeft u geen code in te toetsen. Het geld is immers al in de chip opgeslagen. Chippen is vooral gemakkelijk als gepast betalen gewenst is, bijvoorbeeld bij parkeren. U hoeft dus niet meer op zoek naar voldoende kleingeld om uw auto te parkeren, met een opgeladen Chipknip heeft u uw eigen parkeerkaart bij de hand.

Eerst opladen
Om met de Chipknip te kunnen betalen, moet u deze eerst opladen. Daarbij heeft u uw PINcode nodig ? dezelfde als om te pinnen - om het geld van uw rekening over te boeken naar uw Chipknip. Nadat u uw Chipknip heeft opgeladen, heeft u een geldtegoed op uw chip. Daarmee kunt u eenvoudig en snel betalen.

Betalen zonder code
Betalen gaat snel en gemakkelijk. Een PINcode intoetsen is niet nodig: 1. Steek uw betaalpas met Chipknip in de betaalautomaat 2. Het af te rekenen bedrag verschijnt op het display 3. Controleer het bedrag en druk op de ja-toets
4. Binnen enkele seconden is het exacte bedrag van uw Chipknip afgeschreven
5. Wacht tot het display aangeeft dat u uw pas kunt uitnemen 6. Neem uw pas uit


---

Deel: ' Parkeren en chippen in Zwolle '
Lees ook