Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht

Parkeren zonder kleingeld
Met ingang van 12 juli hoeft u niet meer te zoeken naar voldoende kleingeld om uw auto te parkeren. Dan kan op straat bij de parkeerautomaten in Haarlem ook met Chipknip worden betaald. Uiteraard blijft het mogelijk contant te betalen, maar met de invoering van Chipknip als betaalmiddel biedt de gemeente Haarlem een snel, veilig en gemakkelijk alternatief voor kleingeld.

Het voordeel van electronisch betalen betekent voor u: geen gedoe meer met muntjes! Het voordeel voor de gemeente is een sterke reductie van vandalisme en diefstal van parkeerautomaten.

Maandag 8 juli wordt begonnen met de werkzaamheden om de automaten geschikt te maken voor de Chipknip. Op 10 juli moeten alle automaten in de binnenstad "Chipknip-gereed" zijn. Vrijdag 12 juli zijn vervolgens alle automaten in Haarlem gereed. Een paar uitzonderingen: de parkeerautomaten in de Generaal Cronjéstraat, Julianapark, Paviljoenslaan, Raaks, Kennemerplein en de Dreef . Ombouwing van deze, in totaal 14, automaten kost wat meer tijd. Na de zomermaanden kan ook hier met Chipknip betaald worden.

Bijna iedereen in Nederland heeft een bankpas of Chippas (Postbank) met Chipknip. Ook op de ANWB Mobiliteitspas zit Chipknip. Kortom, iedereen kan chippen.

Deel: ' Parkeren met Chipknip in Haarlem '
Lees ook