Parkeren zorgt voor meeste autoschade


UTRECHT, 20161003 -- Professor Andrew Velkey onderzocht het parkeergedrag van Amerikanen en concludeerde dat daar nog wel wat aan verbeterd kan worden. Maar hoe verantwoord parkeren we eigenlijk in Nederland? Goedkoopsteautoverzekering.net zocht het uit.

Velkey kwam tot de conclusie dat veel bestuurders opgefokt raken in een volle parkeergarage. Ze blijven daarom actief zoeken naar een parkeerplaats. Terwijl geduldig wachten op één plek uiteindelijk meer resultaat oplevert en voor minder frustratie zorgt. Veel Amerikaanse bestuurders blijken dit daarentegen niet te beseffen. 

In Nederland is de situatie niet veel beter. 64 procent van de Nederlanders heeft wel eens autoschade gehad. En een groot deel hiervan werd veroorzaakt door inparkeren. 25 procent van de Nederlanders heeft tijdens het parkeren wel eens een andere auto geraakt. Alleen Italië scoort slechter. Zo blijkt uit de International Cars Survey uit 2013.

In 2015 deed Allianz een onderzoek naar schade aan auto’s. Daarin wordt dit beeld bevestigd. Maar liefst 40 procent van de schadeclaims die de verzekeraar in dat jaar ontving, kwam voort uit onvoorzichtig achteruit parkeren.

Verwacht werd dat parkeerhulpsystemen een uitkomst zouden bieden. Maar deze bleken nog ontoereikend te zijn. De systemen houden nog te weinig rekening met de zijkant van auto’s. Misschien dat dit in de toekomst verbetert met de innovatie op het gebied van zelfrijdende auto’s. In de tussentijd is het aan te raden om de tips van Velkey op te volgen.

https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/goed-parkeren-is-leren/


Deel: ' Parkeren zorgt voor meeste autoschade '
Lees ook