Ingezonden persberichtPERSBERICHT

Amsterdam, 28-07-2003

Parmaham in smaakpanel Consumentenbond
In de augustus editie van de Consumentengids wordt een smaak test gepubliceerd van Parmaham. Aan acht leden van een door de bond geselecteerd panel werd Parmaham voorgelegd ter beoordeling van de smaak en vergeleken met Nederlandse rauwe ham. Parmaham kwam hierbij verreweg als beste product naar voren en werd door enkele kenners zelfs gekwalificeerd als voortreffelijk. Door slechts weinigen werd de ham echter als echte Parmaham herkend.

Het Consorzio del Prosciutto di Parma ziet toe op de naleving van de strenge kwaliteitseisen bij de productie en op het juist gebruik van de naam. Het Consortium is tevreden is met het feit dat de kwaliteit van het product in de test herkend wordt. Vaak wordt nog in de Nederlandse detailhandel een imitatie product als Parmaham verkocht. Dit is een van de redenen dat men door het ontbreken van een goede referentie niet weet hoe echte Parmaham smaakt.

Parmaham, een product met een beschermde naam, onderscheidt zich door de keuze voor optimale grondstoffen (zware hammen van geselecteerde vleesrassen, geboren en getogen in Italië) het gebruik van natuurlijke grondstoffen (geen conserveringsmiddelen) en ideale klimatologische omstandigheden in de productie regio. De ham is hiermee een 100 % natuurlijk product met als kenmerken een zachte smaak en zachte structuur. De ham is herkenbaar aan de Kroon op het vlees en /of de verpakking en wordt verkocht bij supermarkten, delicatessenzaken en slager in het hogere segment.

Parmaham behoort in meer dan 40 landen tot de gastronomische top, Nederland is echter nog een relatief kleine markt. In 2002 werd er ca 160 ton Parmaham in Nederland geïmporteerd; ter vergelijk - in België wordt per hoofd van de bevolking vier maal zoveel Parmaham geconsumeerd.

Deel: ' Parmaham in smaakpanel Consumentenbond '


Lees ook