Logo

Nieuwsbericht

PARNIB neemt belang in de IRIS Group (8 april 1999)

De IRIS Group (waar IRIS Investment Support Systems B.V. onderdeel van uitmaakt), aanbieder van geavanceerde software voor de professionele futures-, optie- en aandelenhandel, trekt voor versnelde internationale groei expansiekapitaal aan van PARNIB, het participatiebedrijf van de Nationale Investeringsbank.

De IRIS Group heeft ter financiering van haar snelle internationale groei expansiekapitaal aangetrokken van PARNIB Converging Technologies, de ICT-investeringsactiviteit van PARNIB. IRIS is in Nederland de leidende aanbieder van trading front-end software, analyse- en risicomanagementsystemen voor futures-, optie- en aandelenhandelaren. PARNIB Converging Technologies, dat haar investeringsactiviteiten heeft gericht op jonge snelgroeiende ICT-ondernemingen als IRIS, verwerft een belang van circa 30% in de onderneming.

Het aangetrokken kapitaal zal worden gebruikt om in te spelen op de huidige snelle ontwikkelingen in de internationale derivaten- en aandelenhandel. Als gevolg van de integratie van effectenbeurzen, de overgang van vloer- naar schermenhandel en het gebruik van Internet als order-routingplatform is de behoefte aan geavanceerde beslissingsondersteunende software van IRIS sterk toegenomen.

De softwareproducten van IRIS worden momenteel gebruikt op de beurzen van Amsterdam, Londen, Frankfurt en Brussel. IRIS verwacht op korte termijn naast haar vestigingen in Amsterdam en Londen kantoren in Frankfurt en Chicago te openen. Een beursgang van IRIS wordt op termijn niet uitgesloten.

Over IRIS

IRIS (www.iris.nl) is een toonaangevende en snelgroeiende IT-onderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van uiterst geavanceerde trading front-ends, analyse- en risicomanagementsystemen, waaronder Orion, voor professionele partijen op (internationale) futures-, optie- en aandelenmarkten. IRIS kan in Amsterdam alle grote marktpartijen tot haar cliëntenbestand rekenen. De onderneming heeft tot doel op de toonaangevende internationale effectenbeurzen een leidende positie in te nemen. Het management van IRIS wordt gevoerd door haar oprichter, Herbert Robijn, en de onlangs aangetrokken Peter Lieth. IRIS is gevestigd in Amsterdam en Londen, waar momenteel 34 mensen in dienst zijn.

IRIS heeft recentelijk van de Stichting TechnologieRating de 'Investment Grade Rating' voor software-innovaties gekregen en behoort daarmee tot één van de vier bedrijven die zijn uitgeroepen tot winnaar van het Project Software van de stichting.

Over PARNIB

PARNIB is het zelfstandig opererende participatiebedrijf van de Nationale Investeringsbank (www.dnib.com) in Den Haag. Met een totale portefeuille van ruim NLG 1,2 miljard (EURO 560 miljoen) behoort PARNIB tot de grootste participatiemaatschappijen in Nederland. PARNIB's Converging Technologies programma is gericht op bedrijven die internationaal opereren in de informatie- en communicatie technologie (de ICT-sector). Naast de investering in IRIS realiseerde PARNIB Converging Technologies in de eerste drie maanden van dit jaar participaties in het Amerikaanse Navigation Technologies (databases en software voor car navigation systems) en Eagle Vision Systems (industriële beeldherkenningssystemen). De ICT-portefeuille bevat daarnaast participaties in SuperNova (enterprise application integration software), MDT (spraakherkenningssoftware), het Belgische Compex (manufacturing execution systems) en No Wires Needed (draadloze LAN-technologie).

ruler ruler ruler Homepage Terug Top ruler ruler ruler

NIB logo

Deel: ' PARNIB neemt belang in de IRIS Group '
Lees ook