Ingezonden persbericht

Particulier verzekeren goedkoper voor studenten

UTRECHT, 20030211 -- De stijging van de ziekenfondspremie raakt studenten diep in hun portemonnee. De verzekeringsmaatschappijen halen minstens 31 miljoen euro op bij de studenten. Voor studenten met een aanvullende beurs wordt de particuliere verzekering goedkoper dan een ziekenfondsverzekering. Voorzitter Linda van Beek: 'de student wordt nu op een ander vlak dan onderwijs de dupe van de bezuinigingen'.

De ziekenfondspremie is met ruim 90% gestegen. Ruim 250.000 studenten in Nederland zijn ziekenfonds verzekerd. 44.075 studenten met een aanvullende beurs die nu ziekenfonds verzekerd zijn, kunnen door het overstappen naar een particuliere verzekering 19.46 Euro per maand verdienen. De stijgende prijzen worden niet geïndexeerd in de aanvullende beurs. 'Een tegemoetkoming voor de studenten met een aanvullende beurs voor alleen de particuliere verzekering gaat niet meer op, ook de kosten voor een publieke verzekering rijzen de pan uit,' aldus van Beek.

De studenten met alleen een basisbeurs krijgen sowieso geen tegemoetkoming van de Informatie Beheer Groep (IBG). Van Beek: 'dit is de zoveelste keer dat er gesnoept wordt van de magere beurs van studenten. De overheid moet het dan ook niet vreemd vinden dat veel studenten werken naast hun studie.'

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste gesprekspartner van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.

Noot voor redacties:

Zoekwoorden:

Deel: ' Particulier verzekeren goedkoper voor studenten '
Lees ook