Partijtje voor de Vrijheid demonstreert in Utrecht


In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving zal de demonstratie niet starten op het Jaarbeursplein, maar in Park Nieuweroord, eveneens in Utrecht

UTRECHT, 20140919 -- Op zaterdag 20 september zal er in Utrecht een demonstratie plaatsvinden onder de naam ”Partijtje voor de Vrijheid.” De demonstranten hopen mensen aan te sporen na te denken over wat vrijheid nu eigenlijk is. ”Wij leven in Nederland misschien in de illusie dat vrijheid vanzelfsprekend is, maar de afgelopen jaren is meer dan ooit gebleken dat dat niet zo is,” stelt Judith. ”Niet alleen oorlogen, zoals die in Irak, Syrië, Gaza of Oekraïne bedreigen de vrijheid van mensen, ook in Nederland is vrijheid niet vanzelfsprekend.”

”Populisten die inspelen op nationalistische onderbuikgevoelens, de wijze waarop we omgaan met vluchtelingen, de verregaande ingrepen in onze privacy beperken ook hier de vrijheid.”

De demonstratie zal plaatsvinden in de vorm van een zogeheten streetrave. ”Met het feestelijke karakter van deze demonstratie willen we de nadruk leggen op de vrijheid. Dansend, stampend en schreeuwend zullen we zaterdag de straten terugnemen omdat vrijheid van iedereen is! In Utrecht, maar ook in Kiev, Baghdad, Mogadishu, Gaza of waar dan ook ter wereld moet je je eigen leven vrij kunnen leiden,” zo stelt de organisatie. Hoewel de demonstratie geen reactie is op de diverse demonstraties in Den Haag die toevalligerwijs op dezelfde dag plaatsvinden, stelt de organisatie wel volledig achter de demonstratie tegen racisme, die eveneens die dag in Den Haag plaatsvind, te staan. ”Want vrijheid houdt ook in dat je kan leven in een solidaire wereld zonder racisme en intolerantie.”

In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving zal de demonstratie niet starten op het Jaarbeursplein, maar in Park Nieuweroord, Moreeelsepark 1, eveneens in Utrecht. Om 14.00 uur zullen de demonstranten verzamelen, waarna ze rond 15.00 uur zullen starten met een feestelijke optocht, voorzien van geluidswagens, spandoeken en sprekers, door de Utrechtse binnenstad. De organisatoren zeggen minstens vijftienhonderd demonstranten te verwachten. ”Maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. We hopen wel op een massaal protest,” aldus de organisatie.

Deel: ' Partijtje voor de Vrijheid demonstreert in Utrecht '
Lees ook