Businesspartners Progress Software gaan applicaties via internet distribueren

Achttien Application Service Providers in Nederland en België

Capelle a/d IJssel, 15 december 1999 - Progress Software maakt bekend dat achttien van haar businesspartners in de Benelux zich de afgelopen tijd hebben aangesloten bij het Application Service Provider Enabling-programma (ASPen). Dit programma is gericht op de distributie van applicaties door middel van verhuur via het internet. In de meeste gevallen gaat het om verticale applicaties voor specifieke bedrijstakken, ontwikkeld door gespecialiseerde softwarehuizen.
Over de hele wereld zijn inmiddels ruim vijftig partners van Progress Software als Application Service Provider actief.

Tot de Nederlandse-partners die hun applicaties via het internet gaan distribueren behoren:

Exact Alliances
Exact Financials applicatie voor financiële administratie.

GMT Software
Waste management applicatie voor gemeenten.

Unit 4 Software
de Divisie Small and Medium sized Businesses met het pakket Multivers voor ondernemingen in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB); de Divisie Enterprise Solutions, met onder andere de pakketten Omnivers, Bestmate en X-Logic ten behoeve van middelgrote en grotere ondernemingen in de groothandels- en logisitieke sector;
de Divisie Accountancy met Unit 4 Audition en andere software voor de Accountancy-sector;
de Divisie Healthcare, met programmatuur voor de gezondheidszorg ten behoeve van onder andere de financiële administratie, patiëntenregistratie, patiëntenzorg en personeelsinformatie; de Divisie Security met security-software voor PC-gebruikers in Corporate- en retailomgevingen.

Van de Steeg Software
Applicaties voor grafische industrie.

Andere Nederlandse businesspartners die Application Service Provider zijn geworden zijn Adviesburo CTA, Dolphin Informatisering, Enter Automatisering, Prevalent, Profacto, Van Meijel Automatisering en Westlake Systems.

In België gaat het onder andere om Codama, Curacom, Sofim, Soft Cell, Computer Support en Vero.

ICSA-T
ICSA-T, een Antwerps Softwarehuis met filialen over de hele wereld, heeft samen met IBM Global Services het ASP-concept in de praktijk gebracht. Tientallen reisbureaus boeken hun tickets op deze manier.

ASPen-programma
De mogelijkheid om applicaties via het internet te huren biedt met name kleine en middelgrote ondernemingen belangrijke zakelijke voordelen, doordat zij niet zelf hoeven te investeren in applicaties, hardware en IT-personeel. Bovendien betaalt de afnemer een vaste prijs per gebruiker, wat de aanvangsinvestering laag maakt. Hierdoor komen nu applicaties die voorheen waren voorbehouden aan grotere organisaties binnen handbereik van kleinere ondernemingen, die hiermee hun concurrentiepositie aanzienlijk kunnen versterken.

Progress Software is één van de koplopers op de snelgroeiende ASP-markt. Onder andere met het ASPen-programma investeert Progress Software in de infrastructuur en technologie voor de verhuur van applicaties via internet. Daardoor ontstaat een nieuw distributiekanaal voor de meer dan vijfduizend in Progress ontwikkelde applicaties van haar tweeduizend businesspartners. Progress Software lanceerde het Application Service Provider Enabling-programma enkele maanden geleden. Het programma biedt businesspartners van Progress Software nieuwe technologie, services en samenwerkingsvormen, waarmee zij hun in Progress ontwikkelde applicaties snel en gemakkelijk via het internet kunnen distribueren. Sinds de introductie van ASPen zijn over de hele wereld al enkele honderden applicaties via het internet beschikbaar gekomen.

Progress Software
Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) is leverancier van softwareproducten en -diensten, waarmee bedrijfsoplossingen kunnen worden ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd voor alle computer- en netwerkomgevingen (development, deployment en management). De producten worden gebruikt door ruim 60% van de Fortune 100-bedrijven en omvatten onder meer applicatieservers, databases, ontwikkeltools en beheerproducten voor Internet/Web-extranet- en intranet-applicaties. De klanten van Progress Software zijn actief in 100 landen, worden wereldwijd ondersteund door 1200 Progress-medewerkers en implementeren jaarlijks voor meer dan $1,5 miljard aan applicaties, gebaseerd op Progress Software en ontwikkeld door meer dan 2000 onafhankelijke softwareleveranciers. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.progress.com.

 Meer informatie: 
Progress Software BRODEUR Schoep & Van der Toorn Monique Bruins Döne Köycü
Telefoon: 010 - 235 11 11 Telefoon: 020 - 487 40 00 Email: mbruins@progress.com E-mail: done.koycu@svdt.nl

Deel: ' Partners Progress Software applicaties via internet '
Lees ook