Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 074 Amsterdam, maandag 28 december 1998

PATER MOESKROEN met (ON)GEWENSTE ULTIMITEITEN

Op zondag 17 januari is het theaterconcert (On)gewenste ultimiteiten van Pater Moeskroen te zien in het Nieuwe de la Mar Theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Op welke manier laat je een postnatale depressie in anderhalf uur overwaaien? En hoe kun je een lastige obstipatie in lucht doen verdwijnen? Het antwoord is simpel: door naar een show van Pater Moeskroen te gaan. Want polonaises tussen de stoelen en stampen op de grond zijn al jaren heel gewoon tijdens de voorstellingen van deze `muzikale therapeuten'.

Nu de veelzijdige `paters' na drie theaterprogramma's (Psalmenstrand, Wilde Liefde en Spanning en Spinazie) hun eigen plekje in de theaterwereld gevonden hebben, is in het nieuwe programma (On)gewenste Ultimiteiten het beste en mooiste materiaal uit de voorgaande shows te beluisteren. De grappige passages worden hierin zonder uitzondering in majeur gespeeld, de trieste in mineur. Daarbij wisselen de heren in deze folk- en countryshow zonder moeite meerdere malen van instrument. Humor, ontroering, uitbundigheid en ingetogenheid zullen ook nu weer vaste onderdelen in de liedjes en sketches zijn.

De pers over de muzikale programma's van Pater Moeskroen: (...) bijzonder veelzijdig totaaltheater, waarin subtiliteit en feest hand in hand gaan. (OOR) en Zeven vaardige brouwers van Nederlandse pretpop (Noordhollands Dagblad). Over (On)gewenste Ultimiteiten: Opvallend waren de verrassende composities die verwezen naar Ierse volksmuziek, en het hoge niveau van de muzikanten die vaak verschillende instrumenten beheersten. (Leidsch Dagblad)

met: Koert Ligtermoet, Wilbert van Duinhoven, Martien van Oostrom, Marcel Sophie, Tom Smulders, Adje Grooten en Jan Evers

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon: 020-5305302.

Voor meer informatie en foto's:
THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' Pater Moeskroen met theaterconcert (on)gewenste ultimiteiten '
Lees ook