Ingezonden persbericht


Gooise woningcorporatie springt in op liberalisering energiemarkt:

Patio biedt huurders lagere energieprijzen in 2004

Vanaf 1 januari 2004 kunnen de huurders van Patio gebruik maken van een voordelig aanbod voor gas en elektriciteit. Per jaar besparen zij dan ¬ 100,- tot ¬ 150 ten opzichte van de huidige tarieven. Het aanbod van Patio is mogelijk omdat op 1 januari 2004 de energiemarkt voor kleinverbruikers wordt geliberaliseerd. Vanaf dat moment kan elke bewoner dus zelf bepalen waar men gas en elektriciteit inkoopt.

De door Patio berekende besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde elektriciteitsafname van 3500 kWh en een gemiddeld gasverbruik van 1.500 m3 per jaar. Hoe groot de korting ten opzichte van de huidige prijs precies is, valt niet aan te geven omdat elke bewoner een ander verbruikspatroon heeft. In procenten komt de besparing neer op 10 tot 15 procent.

Betrouwbaar

Patio verwacht dat veel huurders van het aanbod gebruik maken omdat uit onderzoek is gebleken dat huurders hun corporatie zien als een betrouwbare partij, ook als het gaat om de keuze van de energieleverancier. Over enkele maanden zullen de Patio-huurders een gedetailleerd aanbod ontvangen. In afwachting daarvan adviseert Patio haar huurders om niet in te gaan op aanbiedingen van andere energieleveranciers.

Goedkoopste aanbiedingen

Patio is de eerste woningcorporatie in het Gooi die met dit energieaanbod komt. Het aanbod is gebaseerd op een contract dat energiemakelaar WoonEnergie heeft afgesloten met energiebedrijf EnergyXS. EnergyXS garandeert dat de tarieven zullen behoren tot de drie goedkoopste aanbiedingen van Nederland. WoonEnergie is voortgekomen uit samenwerking tussen een aantal woningcorporaties en hun landelijke brancheorganisatie. EnergyXS is een betrouwbare speler op de energiemarkt en heeft in korte tijd een top 10 positie veroverd als energieleverancier in Nederland.

11 maart 2003

Deel: ' Patio biedt huurders lagere energieprijzen in 2004 '
Lees ook