Ingezonden persbericht

Wie: kunstenaar A.B. Roorda
Wat: patiopresentatie 'Home sweet home'
Waar: Galerie Willy Schoots
Waneer: van 6 oktober t/m 9 november

Vanaf zaterdag 6 oktober t/m 9 november kunt u bij Galerie Willy Schoots in de patio de tentoonstelling 'Home sweet home' bezoeken. De presentatie toont schilderijen en werk op papier die dit jaar zijn vervaardigd door de Eindhovense kunstenaar, A. B. Roorda.

De vorige tentoonstelling bij Galerie Willy Schoots toonde met name werk uit de serie Bevlogen steden. Ook tijdens deze presentatie is een recent werk uit deze cyclus opgenomen (Berlijn). Maar er is ook duidelijk een nieuwe ontwikkeling te zien, zoals de serie 'naakt' en het schilderij 'de stad is een bloem' dat gezien kan worden als de overstap naar een nieuwe beeldtaal.

Zelf zegt Roorda over zijn werk: ''Door in mijn werk bewust gebruik te maken van tegenstellingen realiseer ik een spanningsvolle poëtische realiteit op basis van fundamentele schilderkunstige uitgangspunten''.

In het werk van Roorda wordt de hemel aarde en de aarde hemel, is wat stilstaat in beweging en wat plat is diep. Niets is wat het is.

Roorda: ''Ik ervaar het schilderen als medium en voorbeeld tegelijkertijd. Een voor-beeld, is iets dat aan het definitieve beeld voorafgaat; dat het beeld als het ware voordoet hoe het mogelijkerwijs zou kunnen zijn. Zo gaat ieder beeld vooraf aan het volgende.
Een definitieve waarde of betekenis is wat mij betreft dan ook vreemd aan de essentie van mijn schilderijen. Mijn werk moet worden opgevat als oneindige beweging van licht in ruimte. De tijd vormt de grondslag voor deze beweging en getuigt van de intrinsieke leegte der dingen met de maan als voorbeeld".

Galerie Willy Schoots
Willemstraat 27 Telefoon: 040-244 97 05
5611 HB Eindhoven Fax: 040-245 76 40

E-mail: info@shoots.com
Internet: www.schoots.com

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag 11.00-18.00 uur,
zaterdag 11.00-17.00 uur,
zondag 13.00-17.00 uur.

Deel: ' Patiopresentatie A.B. Roorda bij Galerie Willy, Eindhoven '
Lees ook