PAUL MEIJER DOET VAN ZICH SPREKEN

ZANDVOORT/BILTHOVEN, 20 mei 2002- Racing for Holland Junior Team-rijder Paul Meijer (Bilthoven) realiseerde tijdens de kwalificaties van de traditionele Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort een uitstekende tweede plaats. Helaas kon het jonge talent deze hoge klassering in de race niet verzilveren. In tweede positie liggend werd de Racing for Holland-rijder van de baan gereden. De wedstrijd telde mee voor zowel de Benelux als het Nederlands Kampioenschap Formule Ford.

Het jeugdige Racing for Hollland Junior Team-talent Paul Meijer baarde tijdens de training opzien door temidden van ervaren rijders als Jaap van Lagen en Tristan te Pas een fantastische tweede plaats voor zich op te eisen. Al vanaf het begin stond de naam van Paul Meijer in de top van het klassement, maar pas in de laatste trainingsronde pakte de Van Diemen rijder zijn plek op de eerste startrij. "Super", aldus een uitgelaten Paul Meijer. "We hebben de laatste tijd veel en goed getest en krijgen de afstelling steeds beter onder controle. We begonnen op de opdrogende baan met een regenafstelling op slicks en waren op het juiste moment buiten. In die ene, laatste ronde moest het gebeuren, en dat lukte, het was een superronde", glunderende Paul Meijer.

Bij de start liet Paul Meijer zich niet verrassen. Professioneel sloot de Racing for Holland-rijder achter pole-position man Jaap van Lagen aan. Door aan de binnenkant langs de pitsmuur te blijven, kreeg de concurrentie geen ruimte om langszij te komen. "Ik was wel gespannen voor de race, maar Jan Lammers had me al ingeprent rustig te blijven en vooral ontspannen mijn eigen race te rijden, dat ging goed", aldus Paul Meijer.

De eerste ronde wist Paul Meijer ervaren concurrenten als Xavier Maassen en Tristan te Pas achter zich te houden. Op het rechte stuk hield de Racing for Holland-rijder de verdedigende lijn, in het midden van de baan. Bij het aanremmen voor de Tarzanbocht ging het echter mis. "Ik reed bewust in het midden van de baan zodat ze niet binnendoor konden komen. Toen kreeg ik een knal van achteren, Xavier Maassen zette zijn auto vol in mijn versnellingsbak." Kansloos gleed Paul Meijer achterwaarts de grindbak van de Tarzanbocht in. "Heel erg jammer en onnodig, ik had anders zeker het podium kunnen halen. De komende weken gaan we veel rijden om ervaring op te doen, dat is nu het belangrijkste", aldus Paul Meijer.

De volgende race meetellend voor het Benelux en Nederlands Kampioenschap in de Van Uitert Formule Ford wordt verreden op het circuit van Assen op 14 juli 2002.

Uitslag race Formule Ford,Benelux en Nederlands Kampioenschap, Maandag 20 mei 2002, Circuit Park Zandvoort
1.Jaap van Lagen, 12 ronden in 21.37.929

2.Tristan te Pas, op 12.988 seconden

3.Dillon Koster, op 14.950 seconden
Uitgevallen Paul Meijer

Tussenstand Benelux Kampioenschap:

1.Jaap van Lagen, 85 punten; 2.Tristan te Pas, 51 punten; 3.Xavier Maassen, 43 punten; 12.Paul Meijer, 5 punten

Tussenstand Nederlands Kampioenschap:

1.Jaap van Lagen, 43 punten; 2.Tristan te Pas, 28 punten; 16.Paul Meijer, 7 punten

Deel: ' Paul meijer doet van zich spreken op Zandvoort '
Lees ook