Paus ontvangt Italiaanse vertaling van boek over homoseksualiteit


Paus Franciscus ontvangt Italiaanse vertaling van boek van Pater van Kilsdonk sj over homoseksualiteit

Rome, Italië, 20160620 -- Op woensdag 22 juni biedt Pierre Valkering, priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam, de Italiaanse vertaling van ‘Dag jongen van licht’ aan Paus Franciscus aan tijdens de algemene audiëntie op het Sint Pietersplein te Rome. Het nu 35-jarig bestaand Werkverband van Katholieke Homo-Pastores (het WKHP) hoopt dat deze gebeurtenis een positieve uitwerking zal hebben op het kerkelijk denken over het liefdesleven van homoseksuelen.

Het boek (in het Italiaans ‘Addio ragazzo di luce’) is een verzameling van toespraken van de bekende Amsterdamse studentenpastor Jan van Kilsdonk sj (1917-2008). Tijdens zijn arbeidzame leven begeleidde de jezuïet Jan van Kilsdonk meer dan tweehonderd homoseksuele mannen die terminaal ziek waren als gevolg van AIDS. De 31 door Pierre Valkering verzamelde en toegelichte toespraken sprak de priester uit bij gelegenheid van de uitvaarten van deze mannen.

Pater van Kilsdonk maakte de latere oproep van Paus Franciscus waar: ‘Indien een persoon homoseksueel is en goede intenties heeft, wie ben ik dan om hem te veroordelen?’ en ‘Het is geen probleem om homoseksueel te zijn, nee, we moeten broeders zijn.’ (29 juli 2013).

In de middag vindt er te Rome een symposium plaats aan de LUMSA-universiteit gemodereerd door Andrea Vreede, journalist te Rome, naar aanleiding van de officiële presentatie van de Italiaanse vertaling van dit boek en de aanbieding daarvan aan de paus.

Het nu 35-jarig bestaand Werkverband van Katholieke Homo-Pastores (het WKHP) hoopt dat deze gebeurtenis een positieve uitwerking zal hebben op het denken over het liefdesleven van homoseksuelen binnen de wereldkerk en binnen de Nederlandse kerkprovincie. Het WKHP is bereid hierin een rol te spelen!

Pater Jan van Kilsdonk sj, Dag jongen van licht. Valkhofpers, Nijmegen, 2012 ISBN 978 90 5625 388 2
Padre Jan van Kilsdonk sj, Addio ragazzo di luce. Armando editore, 2016 ISBN 978-88-6992-027-1

Voor verdere informatie: Theo Koster o.p. (woordvoerder WKHP)


Deel: ' Paus ontvangt Italiaanse vertaling van boek over homoseksualiteit '
Lees ook