Paus op de vlucht voor de media


AMSTERDAM, 20130313 -- De wereld houdt zijn adem in tot de witte rook uit de schoorsteen komt in het Vaticaan, en er een nieuwe Paus bekend is. In de tussentijd is de afgetreden Paus zelf druk met andere zaken. Het spel Vatican Quest, dat vandaag online is gegaan, laat zien waarmee.

In deze flash game rent de Paus van hot naar her om kinderen te vangen en deze zo snel mogelijk in de veilige armen van de kardinaal af te leveren. Voordat de hem achtervolgende media het in de smiezen krijgen. Een opgave die zo makkelijk nog niet is.

Controversieel
Vanaf vandaag is het spel te spelen op de website van Round Games, de site die al eerdere furore maakte met controversiële spellen over Joran van der Sloot (Torture Joran), Osama Bin Laden (Osama’s Revenge) en de Noord-Koreaanse leider Kim (Kim Jong Nuke Trouble).

Vatican heeft binnen de kortste keren een groot aantal likes op social media als Facebook en Google+ ontvangen.

Flash games
Vatican Quest is een gratis online game in de betere traditie van de controversiële online flash games, die sinds halverwege de jaren ’90 een fenomeen zijn op het internet op websites als het Amerikaanse Newgrounds.com.

Vatican Quest is gratis te spelen op https://www.roundgames.com/game/Vatican+Quest. Help de Paus zoveel mogelijk kinderen te vangen, voordat de media hem betrappen.


Deel: ' Paus op de vlucht voor de media '
Lees ook