Succesvolle PCTV van Pinnacle Systems in prijs verlaagd

PCTV ook voorzien van teletekst

Nijmegen, februari 1999 – Pinnacle Systems heeft de uiterst succesvolle PCTV, een plug & play PCI TV-tuner/ capture kaart voor de PC, in prijs verlaagd. Dankzij de PCTV is het voor de computergebruiker mogelijk om TV te kijken en videoclips vanaf een videocamera op te nemen en af te spelen. De PCTV is bovendien voorzien van uitgebreide teletekst voorzieningen is vanaf nu voor Hfl. 199,= (oude prijs Hfl. 249,=) verkrijgbaar bij de computerspeciaalzaak.

Om de beelden er vloeiend en natuurlijk uit te laten zien, wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde overlay-techniek. Deze techniek zorgt er ook voor dat de beelden in een venster worden geplaatst, waardoor het mogelijk is om zelf het formaat en de plaats van het tv beeld te bepalen. Met behulp van een VGA kaart die direct draw ondersteunt kan er ook full screen tv worden gekeken.

De PCTV wordt geleverd met eenvoudige bedieningssoftware, waardoor deze dezelfde functionaliteit heeft als een gewone televisie. De uitgebreide teletekst software biedt diverse mogelijkheden zoals het openen van meerdere pagina’s tegelijkertijd. Daarnaast kunnen pagina’s worden opgeslagen als tekstfile of bitmap. Dankzij de bijgeleverde Microsoft VidCap 32 software is het eenvoudig bewerken van korte videofilmpjes mogelijk. Deze AVI filmpjes zijn geschikt voor websites of op cd-roms.

Over Pinnacle Systems

Pinnacle Systems (NASDAQ:PCLE) is wereldwijd de leider op het gebied van digitale videobewerking, erkend door 5 Emmy Awards. Met wereldwijd meer dan 325 werknemers is Pinnacle Systems genoteerd in de Top 100 van de snelst groeiende bedrijven uit Silicon Valley. Via haar assortiment van Studio/mirovideo en Pinnacle producten kan zij beantwoorden aan elke soort behoefte (voor privé of voor professionele doeleinden) afhankelijk van budget en platform.

Deel: ' PCTV van Pinnacle Systems in prijs verlaagd '
Lees ook