email: wjg@bart.nl

realname: Roel Sluitman

De Peace Run binnenkort in Nederland

Datum: 1-6 april 99

De Peace Run - De mondiale vredesloop
naar het jaar 2000 – bijna in Nederland

Rijswijk, 10 maart 1999

De Peace Run, een grootse wereldwijde fakkelestafette voor de vrede zal tussen 1 en 6 april door Nederland gaan!! Peace Run 1999 heeft als thema “The Run to the Millennium”; samen hardlopend - op een dynamische en vredevolle wijze - het nieuwe millennium in. Gedurende het hele jaar 1999 doen verschillende Peace Run teams alle landen ter wereld aan. Elke dag vinden vredes-activiteiten plaats in de duizenden steden, dorpen, scholen, sportclubs enzovoort die door de hardlopers van de Peace Run zullen worden aangedaan. Iedereen wordt op dat moment ook uitgenodigd mee te rennen en de vredesfakkel mee te dragen naar de volgende stad en over te dragen aan de volgende loper. Op deze wijze draagt iedereen bewust bij aan het doorgeven van een stukje vrede.

Waar? - De start in Lissabon, op 1 januari, markeerde het begin van het Europese traject van meer dan 20.000 kilometer door alle Europese landen (zie: routebeschrijving Europa). Een internationaal team van 14 lopers vomt de kernploeg. Daarnaast worden er meer dan 300.000 deelnemers van buitenaf verwacht. Er zullen meer dan 2000 activiteiten en ontvangsten plaatsvinden die alle in het kader van de vrede staan. Op 1 april arriveert het Peace Run team, komend vanuit Engeland, in Hoek van Holland. Hier vandaan wordt dan (tot en met 6 april) naar Groningen (Duitse grens) gelopen.

Achtergrond - De Peace Run werd voor het eerst georganiseerd in 1987 en is een initiatief van de Bengaalse vredesfilosoof Sri Chinmoy. Deze langste en meest omvangrijke vredesloop uit de geschiedenis heeft sindsdien iedere twee jaar miljoenen mensen nader tot elkaar gebracht in een krachtige sfeer van samenwerking en vriendschap. Sinds 1987 werd door honderduizenden mensen gezamenlijk zo’n 400.000 kilometer afgelegd.

Steun voor de Peace Run - De Peace Run heeft in de loop der jaren vele steunbetuigingen mogen ontvangen van evenzovele beroemdheden op het gebied van politiek, cultuur en sport. Onder hen VN secretaris-generaal Kofi Annan, de Britse Prime Minister Tony Blair, Paus Johannes Paulus II, wijlen moeder Terasa, Paul McCartney, de atleet Carl Lewis en vele anderen. In Nederland betuigden onder andere Minister Jan Pronk, IKV-voorzitter Mient Jan Faber, Max van der Stoel, de spelers en trainers van Ajax en de atleten Bert van Vlaanderen en Ellen van Lange met een persoonlijke vredesboodschap hun steun aan de Peace Run.

Organisatie - De Peace Run wordt georganiseerd door leden van het Sri Chinmoy Marathon Team een interanationale hardlooporganisatie die jaarlijks meer dan 500 evenementen organiseert: van 2-mijl races tot en met marathons, ultra-marathons, en triathlons. Het overkoepelende orgaan is “Peace Runs International” (PRI), een non-profit organisiatie gesteund door vrijwilligers uit de hele wereld.

Voor meer informatie over de Peace Run bel:
Roel Sluitman, 070-4137077 / e-mail: wjg@bart.nl of André Birkhof, 070-4137077 / 06-51 22 90 07
Websites: www.EuroPeaceRun.com / www.peacerun.com

Organisatie: Peace Runs International

adres: C. van der Lindenstraat 17

postcode: 2288 EV

woonplaats: Rijswijk

Telefoon: 070-4137077

Deel: ' Peace Run fakkelestafette in Nederland '
Lees ook