Pech voor Team Transscope tijdens Finaleraces

Zandvoort, 7 oktober 2001 De laatste race in de Fly You Clio Renault Sport Cup stond voor Team Transscope in het teken van pech en nog eens pech. Meer dan een 22e plaats voor gastrijder Rob Karst zat er tijdens de Finaleraces namelijk niet in. Joost Koenders moest de race vroegtijdig wegens technische problemen in de grindbak staken, zijn teamgenoot Willy Welles viel helaas ook uit. Yvonne Vlogtman, enige dame van het team, kwam zelfs helemaal niet aan de start. Zij moest immers eerst nog een startplaats verdienen tijdens de kwalificatierace. Helaas werd zij daarbij al snel de dupe van het hevige gedrang in de eerste bocht. Aan het begin van de Tarzanbocht kreeg Vlogtman's Clio Sport een forse tik en werd daardoor dusdanig beschadigd, dat zij haar auto slechts met de grootste moeite de pitstraat kon insturen.

Yvonne Vlogtman (Holten) wist zich tijdens de training nèt niet voor de hoofdrace te kwalificeren, zij moest daardoor zondagochtend aantreden voor de kwalificatierace. "Ondanks een magere 18e trainingstijd voelde mijn auto goed aan. Ik had er dan ook veel zin in." Helaas zou dit maar voor korte duur zijn, want al een paar honderd meter na de start werd zij in de Tarzanbocht getoucheerd. "Het was gelijk raak. Ik kreeg een forse tik en kort daarna was het een chaos, waarbij achteraf heel wat Clio's betrokken bleken te zijn," aldus de teleurgestelde Holtense. Met fikse plaatschade aan de voorzijde en een krom voorwiel had zij geen andere keuze dan het veld te verlaten.

Willy Welles (Zenderen) reed tijdens de Finaleraces zelfs twee races. Na de Fly You Clio Renault Sport Cup mocht hij zijn stuurmanskunsten in de Pearle Alfa 156 Challenge vertonen. "Het is maar goed dat ik eerst met de Renault Clio rijd, want andersom is het een stuk moeilijker." Helaas zou Welles daartoe maar weinig gelegenheid krijgen, want al in de eerste ronde werd hij met pech geconfronteerd. "De zogenaamde 'gaspotentiometer', het apparaat dat de stand van het gaspedaal vertaalt in een elektronisch signaal, bleek de geest gegeven te hebben. Ik wist weliswaar te finishen, maar het betekende voor mij einde race."

Met een 11e plaats noteerde Joost Koenders (Bentveld) de beste uitgangspositie voor Team Transscope. "Tijdens de training heb ik weliswaar niet foutloos gereden, maar 1,5 seconde verschil met de top is te groot. Het lijkt zo langzamerhand tijd te worden voor een 'standaard'- en een 'modified'-klasse." Jammer genoeg had Koenders een slechte start en viel hij snel een aantal plaatsen terug. "Mijn auto deed niet wat ik wilde. Eerst onderstuur, dan weer overstuur. Er was geen peil op te trekken." In de vijfde ronde ging het definitief fout. "Mijn rempedaal begon aan te voelen als een spons. Bij het aanremmen van het Scheivlak had ik bijna geen remdruk meer. Daardoor werd ik gedwongen van mijn lijn af te gaan en belandde ik uiteindelijk in de grindbak."

Voor gastrijder Rob Karst (Harskamp) was het na twee jaar geen race gereden te hebben weer een grote uitdaging. "Zeker als je bedenkt dat de auto waarin ik rijd onlangs in België helemaal plat gereden is. Het team heeft er alles aan gedaan om de auto 100% competitief te maken, maar jammer genoeg was er te weinig tijd om tot een goede set-up te komen. Tijdens de race kwam ik redelijk weg, maar niet lang daarna moest ik onder invloed van een knokpartijtje voor mij een keuze maken. Óf links, óf er rechts voorbij gaan. Ik koos dus de verkeerde kant en dat kostte zomaar vijf plaatsen." Niettemin wist gastrijder Karst redelijk in het midden van het veld schadevrij- op een 22e plaats te eindigen.

Uitslag race Fly You Clio Renault Sport Cup:

1. Jeroen Bleekemolen 10 ronden in 19:44.643; 2. Sebastiaan Bleekemolen op 2.208; 3. Marcel van Vliet, op 3.319; 22. Rob Karst op 36.372.
Eindstand na zeven races:

1. Jeroen Bleekemolen, 139 punten; 2. Phil Bastiaans, 94 punten; 3. Pim van Riet, 82 punten; 17. Joost Koenders, 11 punten; 32. Yvonne Vlogtman, 3. Uitslag Junior Cup:

1. Rory Bertram, 2.Mario Bik, 3. Paul Meijer.
Eindstand Junior Cup na zeven races

1. Mario Bik, 51 punten; 2. Michael Sanstra, 38 punten; 3. Patrick de Jong, 20 punten; 6. Yvonne Vlogtman, 16 punten

Transscope, gevestigd in Enter, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en (in)bouw van uiterst geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingsystemen en de bijbehorende software.
---

Deel: ' Pech voor Team Transscope tijdens Finaleraces '
Lees ook