Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 073 Amsterdam, maandag 28 december 1998

PEEPOLYKUS met I AM A COFFEE (Engelstalige comedy)

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 januari is de voorstelling I am a Coffee van Peepolykus te zien in het Nieuwe de la Mar Theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Peepolykus? Op zijn Hollands klinkt het als een suffe held uit de mythologie. Maar op zijn Engels krijgt het meer betekenis. Peepolykus is een zot driemanschap (opgericht in 1996) dat op slag een internationale reputatie vestigde met de volkomen absurde show Let The Donkey Go. De mannen van Peepolykus lijken ontsnapt te zijn aan een psychiatrisch ziekenhuis. Dat is ook beter voor de rust op een afdeling. Want Peepolykus lapt alle regels aan zijn laars en ontregelt alle logica.

In hun nieuwe show I am a Coffee teisteren de heren in een orkaan van jokes & gags wederom elkaars gemoedsrust en die van het publiek. Alles draait tijdens deze show om een overspannen postbode die het aan de stok krijgt met twee eigenaren van een viskar. Zuiver op de graat zijn ze niet, wat al snel blijkt in deze comedy over het onnut van tijdsplanningen en de wondere wereld van de bokking. De internationale pers over I am a Coffee: Superb theatre... carries absurdism to the limits... (The Guardian), The frighteningly talented Peepolykus are at it again. Utterly original, utterly mad, utterly hilarious. (The Scotsman) en Deliciously puerile fun (The Sunday Times).

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon: 020-5305302.

Voor meer informatie en foto's:
THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' Peepolykus met Engelstalige comedy I am a coffee '
Lees ook