Ingezonden persbericht

Utrechtse studenten zweven nog

UTRECHT, 20020514 -- Ruim 30 procent van de Utrechtse studenten weet 2 dagen voor de verkiezingen nog niet op welke partij ze gaan stemmen. Dat is een uitkomst van de verkiezingspeiling die Studentenradio Utrecht afgelopen maandag hield onder 547 Utrechtse studenten.

Groen Links kwam het sterkst uit de peiling met 16 procent van de stemmen. Gevolgd door het CDA met ruim 12 procent. De SGP en Leefbaar Nederland krijgen van maar 0.4 procent van de studenten een stem. Ook Lijst Pim Fortuyn is met minder dan 3 procent een van de grote verliezers in de peiling.

Voor de peiling werd aan 547 Utrechtse studenten gevraagd op welke partij ze 15 mei gaan stemmen. Ook werd gevraagd welke persoon zij graag als minister president zouden zien. Bijna 32 procent van de ondervraagde studenten antwoordden geen voorkeur te hebben en 19 procent ziet het liefst Balkenende (CDA) als de nieuwe minister president van Nederland.

Studentenradio Utrecht is een radioprogramma dat vijf dagen in de week wordt uitgezonden op Utrecht FM. Het programma wordt gemaakt door studenten van de Hogeschool van Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Deel: ' Peiling Utrechtse studenten zweven nog '
Lees ook