Pensioennavigator lanceert innovatieve software voor collectief advies


Vernieuwde pensioenwetgeving 2015; grootste hervorming ooit

AMSTERDAM, 20140901 -- Pensioennavigator bv introduceert een geheel nieuwe online versie van Pensioennavigator Collectief. Een moderne oplossing om hoge kwaliteit te combineren met snelle doorlooptijden en een lage kostprijs van het advies. De software geeft nauwkeurig invulling aan alle leidraden van de AFM.

Pensioennavigator Collectief is in de markt de meest gebruikte software voor collectief pensioenadvies, zowel zelfstandig specialisten als internationale actuariële consultants werken ermee.

Aan de nieuwe online versie is een kleine twee jaar gewerkt door het team ervaren actuarissen, pensioenspecialisten en software-engineers.

De nieuwe software bevat veel innovatieve uitbreidingen, zoals de automatische betaalbaarheidstoets, maatwerk pensioenregelingen met uitgebreide actuariële vrijheden of de automatische analyse van het werknemersbestand. Groot pluspunt is ook de vergelijking van een nieuwe pensioenregeling met de oude regeling in een kant-en-klaar overzichtelijk rapport voor werkgever en werknemer.

Pensioenadvies draait uiteindelijk om een passende oplossing voor de klant. Nieuw en uniek is de mogelijkheid om die passende regeling dynamisch te bepalen. Informatie uit de inventarisatie over de gewenste regeling wordt gecombineerd en afgezet tegen de huidige regeling en het budget, waarbij gebruikers eenvoudig kunnen sturen in het karakter en het niveau van de nieuwe regeling. De analyses worden doorgerekend met het eigen werknemersbestand en geven zodoende een betrouwbare indicatie.

Zodra de regeling is bepaald, kan de adviseur eenvoudig een selectie maken van het meest geschikte pensioenproduct. Van vrijwel alle verzekeraars zijn de voorwaarden en tarieven ingebouwd en direct te vergelijken. Offertes aanvragen en analyseren, wat veel tijd kost en echt lastig is om foutloos te doen, is niet meer nodig. Dit levert adviseurs veel tijdswinst op en elimineert aansprakelijkheidsrisico's.

De wetswijzigingen per 1 januari 2015 veroorzaken een flinke piek in de vraag naar pensioenadvies. De extra snelheid en efficiency van Pensioennavigator is interessant om in die korte periode zoveel mogelijk adviesdossiers te kunnen afhandelen.

Om ook andere adviseurs in de gelegenheid te stellen om Pensioennavigator Collectief uitgebreid uit te proberen en veel advieswerk te verzetten, is er een introductieaanbieding voor ongelimiteerd gebruik voor twee maanden (gratis) of vier maanden (263,-). Dat is inclusief introductietraining en vaktechnische hulp van het supportteam. De licenties eindigen automatisch.

Op de website is meer informatie te vinden, onder meer een kortevideoover de werking.

Over Pensioennavigator
Pensioennavigator is een volledig onafhankelijke, zelfstandige organisatie met eigen actuarissen, software-engineers, pensioenspecialisten en fiscaal juristen.  Pensioennavigator ontwikkelt de software zelf en levert daarnaast kennis en support over de volle breedte van het pensioenadvieswerk.

In 2007 won Pensioennavigator de ISI Generali Innovatieprijs al met de eerste versie van de software.


Deel: ' Pensioennavigator lanceert innovatieve software voor collectief advies '
Lees ook