People I Could Have Been And Maybe Am wint Award


Amsterdam, 20110414 -- People I Could Have Been And Maybe Am, een film van Boris Gerrets en geproduceerd door Pieter van Huystee Film , heeft tijdens de 17e editie van Visions du Réel de prijs voor Beste Regie van een Mid-Length Documentary gewonnen.

Een film gemaakt met een mobiele telefoon: Hoe zou het zijn om het leven van een complete vreemde binnen te gaan?

People I Could Have Been And Maybe Am is ontstaan uit 2 toevallige ontmoetingen in de straten van Londen. De hoofdpersonen zijn Sandrine, een aantrekkelijke jonge vrouw uit Brazilië met als missie het vinden van een man, Steve, een doorgewinterde bedelaar, wiens leven voortdurende strijd is met zijn drugsverslaving en Precious, een dichter die Steve’s vriendin wordt.

Filmmaker Boris Gerrets raakt verzeild in het leven van deze drie personages door hen te filmen met zijn mobiele telefoon, een Nokia N73, en zijn rol wordt gaandeweg steeds dubieuzer.

Door te filmen met een telefooncamera brengt People I Could Have Been And Maybe Am een wereld in beeld waarin de dynamiek tussen intimiteit, persoonlijke grenzen en de relatie tussen filmer en gefilmd personage zichtbaar wordt opgerekt en tegelijkertijd vervaagt.

People I Could Have Been And Maybe Am won eerder de Award in de

Mid Length Competition tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)

Regisseur Boris Gerrets en producent Pieter van Huystee waren niet alleen in Nyon om de Award in ontvangst te nemen, maar ook om Boris Gerrets’ nieuwe filmplan Long Nights Journey te presenteren. ARTE heeft aangegeven de film te willen aankopen.

Deze film is geproduceerd door Pieter van Huystee Film en tot stand gekomen met financiële bijdrage van het Nederlands Fonds voor de Film en het fonds BKVB

Website: www.pvhfilm.nl/people / www.visionsdureel.chNoot voor redacties:

Deel: ' People I Could Have Been And Maybe Am wint Award '


Lees ook