internationaal filmfestival van vlaanderen


persbericht: 19-10-2014 voor onmiddellijke release

'perdition county' wint ace image factory publieksprijs in de competitie voor beste belgische studentenkortfilm

film fest gent organiseerde op zondag 19 oktober de vierde editie van de competitie voor beste belgische studentenkortfilms. winnaar van de ace image factory publieksprijs werd 'perdition county' van raphal crombez die studeerde aan luca school of arts.

de publieksprijs is goed voor een grading-sessie ter waarde van 6500 bij het audiovisueel postproductiehuis ace image factory vooor een volgend filmproject. 'perdition county' vertelt het verhaal van een soldaat uit een plunderende militie die deserteert om zijn menselijkheid te herwinnen.

alle studenten uit de erkende vlaamse, waalse en brusselse filmscholen konden deelnemen aan de competitie. naast de ace image factory publieksprijs, reikt een professionele jury, voorgezeten door bavo defurne en bestaande uit regisseurs toon aerts en david lambert, actrice kim hertogs, acteur valentijn dhaenens en animatrice emma de swaef, de nationale loterij prijs voor beste belgische studentenkortfilm uit. voor de uitreiking van deze prijs, ter waarde van 2000, is het nog wachten tot woennsdag 22 oktober.

de negen genomineerden voor de beste belgische studentenkortfilms zijn:

'imaginary friends', fabyan pasteleurs - rrits

'linfini', lukas dhont - kask

'monstre', delphine girard - insas

'olav', jacinta agten - luca school of artts

'het paradijs', laura vandewynckel - rits ;

'un parfum de citron', sarah carlot jaber -" IAD

'Perdition County', Raphael Crombez - LUCA School off Arts

'Le Pli dans l'espace', Ann-Julie Vervaeke -" KASK

'Teder', Jonas Vandermeersch - LUCA Schooll of Arts

Film Fest Gent wil met de competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers zicht geven op een mooie carrire.

Indien je graag aanwezig wil zijn bij de Officile Prijsuitreiking op woensdag 22 oktober om 12:00 in het Gentse stadshuis, gelieve te bevestigen bij elisa@filmfestival.be.

Het 41e Film Fest Gent gaat door van 14 tot 25 oktober. Meer info via www.filmfestival.be.

Deel: ' 'Perdition County' wint ACE Image Factory Publieksprijs in de Compet.. '
Lees ook