Ingezonden persbericht

Peregrine Systems verwacht $ 175 miljoen omzet in 2e kwartaal

Verwachte nettowinst per aandeel $ 0,05

Woerden, 5 oktober 2001 - Peregrine Systems, Inc. (Nasdaq: PRGN), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, verwacht het tweede kwartaal van haar financiële boekjaar 2002, dat op 30 september 2001 eindigde, af te sluiten met een omzet van ongeveer $ 175 miljoen. Gebaseerd op deze cijfers verwacht de onderneming een nettowinst van ongeveer $ 0,05 per aandeel, exclusief kosten voor acquisitie en reorganisatie. De definitieve resultaten publiceert het bedrijf op 24 oktober.

"Zoals voor veel bedrijven hebben de tragische gebeurtenissen op 11 september en de effecten daarvan op de wereldeconomie ook hun invloed op ons kwartaalresultaat. Desondanks verwachten wij in deze onzekere periode een omzetresultaat van ongeveer $ 175 miljoen. Daaruit blijkt de kracht van onze productportfolio en de waarde van de propositie die wij onze klanten kunnen bieden", zegt Steve Gardner, Voorzitter en CEO van Peregrine. "Doordat we onze kosten in lijn houden met het huidige economisch klimaat en de winstkansen op korte termijn, blijven we vertrouwen hebben in onze toekomst. We geloven dat onze leidende posities in Infrastructure Management, Employee Relationship Management en B2B Relationship Management ons de kans bieden voor solide groei, waardoor we ons marktaandeel kunnen vergroten op de lange termijn."

Peregrine Systems
Opgericht in 1981, is Peregrine (Nasdaq: PRGN) uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Peregrine ondersteunt bedrijven met oplossingen die zorgen voor 'frictionless business' bij Infrastructure Management, Employee Relationship Management en e-business met toeleveranciers, klanten en partners. De Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine bieden volledig life cycle-beheer van alle bedrijfsmiddelen: van IT-middelen en wagenpark tot en met telecom-, facilitaire bedrijfsmiddelen en vastgelegde kennis. De Employee Relationship Management-oplossingen bieden medewerkers overal en altijd beveiligde toegang tot middelen, diensten en kennis. De B2B Relationship Management-oplossingen van Peregrine stellen bedrijven in staat in een digitale dialoog hun e-business-activiteiten uit te voeren door de automatisering en integratie van informatiestromen en bedrijfsprocessen tussen kopers, toeleveranciers en elektronische marktplaatsen. BusinessWeek noemde Peregrine onlangs één van de top-100 IT-bedrijven. Peregrine telt momenteel meer dan 4.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 vestigingen. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant van Peregrine.

Zoekwoorden:

Deel: ' Peregrine Systems verwacht $175 miljoen omzet in 2e kwartaal '
Lees ook