Ingezonden persbericht

Peregrine Systems zesde in Forbes ASAP Dynamic 100-lijst voor wereldwijde softwarebedrijven

Financiële analisten beoordelen de producten, de veranderingskracht en het menselijk kapitaal van Peregrine Systems zeer positief

Woerden, 13 september 2001 - Peregrine Systems, één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, staat op de zesde plaats in de Forbes ASAP Dynamic 100-lijst van wereldwijde softwarebedrijven. Het bedrijf laat hiermee bedrijven als Microsoft, Oracle en Adobe achter zich. Peregrine scoorde zeer goed in de categorieën 'Change', 'Opportunity' en 'People'.

Forbes ASAP complimenteerde Steve Gardner, bestuursvoorzitter en CEO van Peregrine Systems, om zijn visie en gaf aan onder de indruk te zijn van Peregrines groei via overnames. Met name de overname van e-commerce-leverancier Harbinger wordt door analisten gezien als een versterking van het concurrerend vermogen.

Steve Gardner: "Uit de Forbes ASAP-positionering blijkt dat de financiële analisten niet alleen de kracht van onze flexibele oplossingen voor 'frictionless business' en snelle Return On Investment erkennen, maar ook het belang van onze medewerkers naar waarde inschatten."

In de Forbes ASAP Dynamic 100-lijst worden bedrijven uit acht sectoren (halfgeleiders, software, internet, draadloos en telecom, biotechnologie, netwerk en telecom, randapparatuur en hardware) opgenomen, die ook in moeilijke macro-economische omstandigheden goed blijven presteren. De lijst wordt samengesteld uit een groep van 300 bedrijven die door honderden financiële analisten worden beoordeeld. Deze beoordeling vindt plaats op basis van verschillende criteria, waaronder de mate waarin een bedrijf reageert op veranderende marktomstandigheden, de kracht van het menselijk kapitaal en partners, en de financiële gezondheid van een onderneming.

De complete Forbes ASAP Dynamic 100-lijst is beschikbaar op: http://www.forbes.com/asap/2001/0820/intro.html

Peregrine Systems
Opgericht in 1981, is Peregrine (Nasdaq: PRGN) uitgegroeid tot één van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Peregrine ondersteunt bedrijven met oplossingen die zorgen voor 'frictionless business' bij Infrastructure Management, Employee Relationship Management en e-business met toeleveranciers, klanten en partners. De Infrastructure Management-oplossingen van Peregrine bieden volledig life cycle-beheer van alle bedrijfsmiddelen: van IT-middelen en wagenpark tot en met telecom-, facilitaire bedrijfsmiddelen en vastgelegde kennis. De Employee Relationship Management-oplossingen bieden medewerkers overal en altijd beveiligde toegang tot middelen, diensten en kennis. De B2B Relationship Management-oplossingen van Peregrine stellen bedrijven in staat in een digitale dialoog hun e-business-activiteiten uit te voeren door de automatisering en integratie van informatiestromen en bedrijfsprocessen tussen kopers, toeleveranciers en elektronische marktplaatsen. BusinessWeek noemde Peregrine onlangs één van de top-100 IT-bedrijven. Peregrine telt momenteel meer dan 4.000 medewerkers die werkzaam zijn in 80 vestigingen. 92 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant van Peregrine.

Deel: ' Peregrine Systems zesde in Forbes ASAP Dynamic 100-lijst '
Lees ook