Persberichten - 19/02/2003

Persbericht Groep Colruyt

Er werd een principeakkoord ondertekend tussen de groep PRO à PRO DISTRIBUTION S.A. (de holding die de activiteiten van de COLRUYT Groep in Frankrijk groepeert) en de S.A. Jean DIDIER et Cie, en tussen PRO à PRO en de S.A. Harrydis. Dit akkoord houdt in dat PRO à PRO 100 % van de aandelen van deze vennootschappen koopt.

De zetel van de vennootschap DIDIER is gevestigd in PARIJS (ORLY); ze realiseert een omzet van +/- 25 miljoen euro en stelt 48 personen tewerk.
De S.A. Harrydis is gevestigd ten zuiden van Parijs (Montargis) en boekt een omzet van 6,5 miljoen euro, met 27 werknemers.

De vennootschap DIDIER haalt de helft van haar omzet binnen de regio Parijs met de distributie van KRUIDENIERSWAREN; de andere helft wordt gerealiseerd dankzij de distributie van DIEPVRIESPRODUCTEN in de overzeese departementen en gebiedsdelen (de zgn. "D.O.M.'s" en "T.O.M.'s").

Deze overnames kaderen in de expansiestrategie van de Colruyt Groep binnen de FOOD SERVICE sector (de "restauration hors domicile", leveringen aan de collectiviteiten) op de Franse en de Belgische markt (COLLIVERY).

Deze overnames bieden PRO à PRO de mogelijkheid om zich in te werken in de uiterste belangrijke Parijse markt (10 miljoen consumenten) en substantiële commerciële synergieën te ontwikkelen op het gebied van de export naar de D.O.M.'s/T.O.M.s, met de DIEPVRIESPRODUCTEN die door DIDIER worden geleverd en de KRUIDENIERSWAREN die door DOUMENGE worden geleverd.

Via de S.A. DIDIER in Parijs, de S.A. HARRYDIS ten zuiden van PARIJS, de groep DOUMENGE die actief is in het zuiden van Frankrijk, de groep RIPOTOT in het noordoosten en de S.A. BLIN in BRETAGNE, verwerft PRO à PRO DISTRIBUTION S.A. een steeds groter nationaal aandeel op de Franse markt voor de bediening van haar klanten in de SOCIALE EN COMMERCIELE CATERINGSECTOR.

De PRO à PRO DISTRIBUTION S.A. groep, de holdingstructuur waarin alle activiteiten van de COLRUYT groep in Frankrijk worden gegroepeerd, voorziet dat ze het boekjaar 2003 (van 1/01/2003 tot 31/12/2003) zal afsluiten met een geconsolideerde omzet van meer dan 300 miljoen euro. PRO à PRO DISTRIBUTION stelt meer dan 1 100 personen tewerk, waaronder 100 commerciëlen die aan klantenprospectie doen.

De COLRUYT groep, het nummer 3 binnen de Belgische distributiesector, haalde in 2002 (01/04/2001 tot 31/03/2002) een omzet van 2,9 miljard euro en een nettoresultaat van 124 miljoen euro en stelt meer dan 11.000 mensen tewerk.

Bron: Groep Colruyt
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Persbericht Groep Colruyt '
Lees ook