Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 28-03-99

Persberichten districten Noord, West, Midden en Oost/ Dagelijkse berichten uit de regio

Oude Pekela - Snelkraak
In de kiosk van een tankstation aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela is vannacht een snelkraak gepleegd. Inbrekers reden met een auto tegen de deur van het gebouwtje waardoor ze binnen konden komen. Ze verdwenen korte tijd later met een nog onbekende hoeveelheid rookwaren. De politie onderzoekt deze inbraak.

Nieuw Scheemda - Kind gewond bij verkeersongeval Bij een verkeersongeval op de Pastorieweg in Nieuw Scheemda is gistermiddag een 6-jarig jongetje gewond geraakt. Het kind reed op een kinderfiets en wilde linksaf slaan om de inrit bij zijn huis in te rijden. Op dat moment werd hij ingehaald door een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Scheemda die tegen het kind opreed. Dat viel en is met schaafwonden en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Winschoten en daar opgenomen. De bromfietser kwam eveneens te vallen en is met schaaf- en snijwonden overgebracht naar een arts.

Winschoten - Bekeuring wegens afval verbranden
Een 27-jarige man uit Winschoten is gistermiddag bekeurd omdat hij bij een pand aan het Oostereinde in Winschoten bezig was afval - waaronder tractorbanden - te verbranden. De man heeft het vuur uitgemaakt en zal de afval op een andere manier opruimen.

Warffum - Man rijdt door na aanrijding
In een discotheek in Uithuizen heeft de politie gisteravond een 41-jarige man uit de gemeente Zuidhorn aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder op de avond met zijn auto in de Juffer Marthastraat in Warffum een plaatsnaambord omver te hebben gereden en daarna te zijn doorgereden. De man - die verklaarde voor een dier te zijn uitgeweken - verkeerde onder invloed van medicijnen. Daarom is van hem een bloedproef genomen. Na verhoor is hij heengezonden.

Appingedam - Bestuurder onder invloed
Op de Woldweg in Appingedam heeft de politie gisteravond een 41-jarige man uit Winschoten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in een auto en bij de ademtest werd een alcoholpromillage van 0.8 gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een acceptgiro van 700 gulden heengezonden.

Scharmer - Motorrijder gewond bij ongeval
Een 38-jarige motorrijder uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Borgweg in Scharmer. De man verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam met de motor in de berm terecht. Hij botste vervolgens tegen een houtwal en belandde in een sloot. Daar kon hij zelf uitklimmen. Hij is met nek, arm en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Gronningen.

Wildervank - Fietsendief aangehouden
De politie heeft vannacht op de Sportterreinstraat in Wildervank een 41-jarige man uit Veendam aangehouden. Hij liep met een mountainbike en deed bij het zien van de politie alsof hij zich niet goed voelde. Toen hij door politiemensen werd aangesproken bekende hij de diefstal van de fiets. Hij is ingesloten omdat hij mogelijk betrokken is bij nog meer fietsendiefstallen.

Leek - Jongens vernielen fietsen
Drie jongens uit Leek in de leeftijd van 14, 16 en 17 jaar zijn gisteravond door de politie aangehouden. Surveillerende politiemensen betrapten het drietal terwijl zij bij een bushalte in de Lindensteinlaan in Leek tegen gestalde fietsen stonden te trappen. De daders werden meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Ze krijgen een proces-verbaal voor vernieling.

Kornhorn - Eierzoeker bekeurd
Een 27-jarige man uit het Friese Schersterbrug is gistermiddag omstreeks door de politie bekeurd in een weiland langs de Ipo Haaimaweg in Kornhorn. De man liep kievitseieren te zoeken en bleek niet in het bezit te zijn van de benodigde papieren. Hij moest zijn actie stoppen.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel.050-5996403

Deel: ' Persbericht Groningen Noord, West, Midden en Oost '
Lees ook