Persbericht: Nederlanders zeer tevreden over sportvereniging


Hilversum, 20120723 -- 1 op de 3 Nederlanders is lid van een sportvereniging, maar steeds vaker kiezen we voor een fitnesscentrum of gaan we individueel sporten. Hoe tevreden zijn we eigenlijk over onze sportvereniging? Uit een peiling onder meer dan 44.000 Nederlanders blijkt een grote tevredenheid: gemiddeld geven we onze sportvereniging een 9,0 als rapportcijfer.

Sfeer heel belangrijk
De sfeer binnen een sportvereniging is heel positief (9,0) en ook het contact met andere leden wordt hoog gewaardeerd (8,9). De inzet van vrijwilligers waarderen we met een 9,0 en dat geldt ook voor de positieve uitstraling van de sportvereniging. Dit alles blijkt uit de resultaten van de zoektocht naar de Leukste Sportvereniging van Nederland.

Wat is de leukste sportvereniging van Nederland?
Dit jaar wordt voor het eerst de Leukste Sportvereniging van Nederland gekozen door het publiek. In alle 415 gemeenten van Nederland wordt er nu gezocht naar de leukste sportvereniging. Het publiek kan tot en met 31 juli 2012 een stem uitbrengen. Na 31 juli gaan de winnaars van iedere gemeente door naar de provincieronde. Uit de 12 provinciewinnaars wordt vervolgens de landelijke winnaar gekozen. Bij het uitbrengen van een stem maken stemmers direct kans op leuke prijzen zoals een reis naar Londen tijdens de Olympische Spelen, de nieuwe iPad en een jaar lang gratis sporten.

Drie goede doelen
De verkiezing staat in het teken van drie goede doelen. Stemmen is gratis, maar voor iedere stem keren de sponsors van deze verkiezing € 0,05 uit aan 3 goede doelen: Right to Play, KiKa of Spieren voor Spieren. Een stem uitbrengen kan via de website www.leukstesportvereniging.nl

Organisatie
De Verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer buurtsupermarktketen Spar, Sportstroom, Stenaline, mediapartner Eurosport en de maatschappelijke partners Kika, Spieren voor Spieren en Right To Play. De feitelijke organisatie is in handen van Vote Company.


Deel: ' Persbericht Nederlanders zeer tevreden over sportvereniging '


Lees ook