Korps: Groningen, plaats: Stadskanaal 28-09-2001 13 oktober Landelijke Politiedag
Vrijdag 28 september 2001

Jongeren komen volop aan bod

Op zaterdag 13 oktober wordt voor de derde keer de Landelijke Politiedag gehouden. In Stadskanaal pakt Regiopolitie Groningen met een publieksmanifestatie groots uit.

In en rond het vakantiepark Het Pagedal zijn tal van activiteiten, demonstraties en shows van de politie en de Koninklijke Marechaussee. Het evenement biedt veel informatie voor een breed publiek. Extra aandacht en activiteiten zijn er voor jongeren. Zij kunnen met diverse organisaties een praatje maken over tal van onderwerpen die jongeren bezighouden. Er kan ook kennis worden gemaakt met de nieuwe jeugdagenten van Regiopolitie Groningen. Het is voor het eerst dat de Groninger jeugdagenten zich gezamenlijk aan het publiek tonen. Op het programma prijkt ook een optreden van de popgroep Milk Inc. Het zwembad van Het Pagedal mag tijdens de landelijke politiedag gratis worden bezocht.

Bij talloze afdelingen van Regiopolitie Groningen kan in Stadskanaal een kijkje in de keuken worden genomen. Ook de Koninklijke Marechaussee presenteert zich volop tijdens het evenement. Het Wapen zet onder meer autos, motoren en een rupsvoertuig in. De Duitse Autobahnpolizei laat een aantal supersnelle surveillanceautos zien. De Autobahnpolizei treft de Nederlandse evenknie, de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten naast zich. De Politie te Water is met een boot aanwezig. Politieruiters verzorgen een spectaculaire demonstratie. De sportievelingen kunnen hun energie kwijt op een klimwand van het Korps Mariniers. Motorfietsen en bromscooters staan gereed om er een veiligheidsparcours mee af te leggen.

Ook de allerkleinsten hoeven zich niet te vervelen. Een goochelaar treedt regelmatig op en er kan naar hartelust gebruik worden gemaakt van een authentieke draaimolen. En natuurlijk mogen de kinderen ook overal even op- en aan zitten. De brandweer en de ambulancedienst geven eveneens acte de presénce.

De organisatie verwacht het aantal bezoekers van vorig jaar minstens te evenaren. In 2000 kwamen zon 10.000 mensen in Delfzijl op het evenement af. Om de toestroom en afvoer van autos zo vlot mogelijk te laten verlopen, worden aan de rand van Stadskanaal enkele grote parkeerplaatsen open gesteld. Vandaar uit rijden gratis shuttlebussen naar Het Pagedal. Een stoomtrein pendelt van Musselkanaal en Veendam naar Stadskanaal. Bezoekers kunnen ook daar gratis gebruik van maken. Het politiemuseum in Slochteren is ter gelegenheid van het evenement in Stadskanaal de gehele dag geopend.

De Landelijke Politiedag begint s ochtends om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Om 11.00 uur wordt de officiële opening verricht door plaatsvervangend korpschef van Regiopolitie Groningen mevrouw Nathalie Kramers.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Persbericht Politie Groningen Landelijke Politiedag '
Lees ook