Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2003
Persberichten districht Lekstroom, 09.45 uur

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Donderdagnacht werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. De 29-jarige automobilist uit IJsselstein werd omstreeks 01.15 uur aangehouden op de Sweelincklaan.

Agenten zagen de auto rijden over de Symfonielaan. De auto had zijn mistlampen aan. De agenten zijn achter het voertuig aangereden en hebben hem op de Sweelincklaan staande gehouden. De man rook naar alcohol en onderzoek wees uit dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 415 ug/l in zijn lichaam had. Tijdens de controle bleek ook dat het voertuig waarin hij reed onverzekerd was. Na verhoor kon de man met een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur weer gaan.

Jongens gooien met erwten

NIEUWEGEIN- Agenten werden woensdagavond, omstreeks 20.00 uur, aangesproken door een automobilist die verteld dat er jongens stenen gooide naar autos. De agenten reden naar de kruising van de Vloedmonde en de Zandveldseweg en zagen daar niks. Na nogmaals een rondje te hebben gereden, zagen ze jongens wegduiken achter de geluidswal.

Ter plaatse konden de agenten 3 jongens achter de geluidswal vandaan halen. De jongens, twee van 12 jaar en een van 13 uit Nieuwegein, bekenden met erwten op autos te hebben geschoten. De jongens mogen een werkstraf bij bureau Halt gaan volgen.

Vechtpartij

HOUTEN- Agenten surveilleerden woensdagmiddag op de kermis in Houten. Tijdens de ronde zagen ze op het Onderdoor ter hoogte van het postkantoor een dat er een opstootje ontstond rond vechtende personen.

Twee mannen van 19 afkomstig uit Culemborg en Houten waren aan het vechten met elkaar. Agenten hebben de jongens uit elkaar gehaald en aangehouden. Op het moment dat een van de jongens, nog niet geboeid, naar de auto werd geleid begon hij opnieuw de jongen te slaan. De politie heeft de man tegen de grond gewerkt en hem alsnog geboeid. Beide verdachten zijn naar het bureau gebracht.

Deel: ' Persberichten districht Lekstroom, 09.45 uur '
Lees ook