Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-09-2001
Persberichten, district Lekstroom, 10.50 uur

Met fiets op scooter

IJSSELSTEIN De politie zag vrijdagmiddag omstreeks vier uur twee mannen met een fiets op de nek op een scooter rijden.

Op het Nipkowplein werden de twee mannen, 25 en 27 jaar oud, aangehouden. De fiets die zij op de nek droegen werd in beslag genomen, evenals een andere fiets die de politie bij het tweetal aantrof. Een van de fietsen bleek inderdaad gestolen te zijn. De politie onderzoekt nog of de andere fiets ook van diefstal afkomstig is.

De Utrechters zijn overgebracht naar het politiebureau. Een van de verdachten bleek ook nog zeven dagen hechtenis open te hebben staan. Beide zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietsers botsen op elkaar

NIEUWEGEIN Vrijdagavond omstreeks kwart over zeven zijn twee bromfietsers tijdens een inhaalmanoeuvre op de Taludweg op elkaar gebotst.

Een 17-jarige jongeman uit IJsselstein week uit naar links om twee fietsers in te halen. Op dat moment naderde een 16-jarig meisje uit Nieuwegein, eveneens op de bromfiets, in tegengestelde richting de jongeman. De jongeman kon haar bij de inhaalmanoeuvre niet ontwijken, waardoor zij beiden ten val kwamen.

Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De twee fietsers bleven ongedeerd.

Aanrijding auto met bromfiets

NIEUWEGEIN - Vrijdagavond omstreeks kwart over negen vond op de Sluyterslaan een aanrijding plaats tussen een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Maarssen en een 18-jarige bromfietser uit Nieuwegein.

Op het moment dat de personenauto linksaf de Hildo Kropstraat wilde inslaan, haalde de bromfietser de auto in. De bestuurder van de auto zag de bromfietser daarbij niet. Gevolg was een botsing.

Het is de politie onbekend of de betrokkenen letsel hebben opgelopen.

Deel: ' Persberichten, district Lekstroom, 10.50 uur '
Lees ook