Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout 22 mei 2002

Datum: 22/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Bedrijfsinbraak te Dongen
In een bedrijf gevestigd aan de Paukenlaan 1 te Dongen is in de nacht van 21 op 22 mei ingebroken. Uit het bedrijf verdween een geldbedrag. Men kon het pand betreden na het forceren van een raam.

Snelheidscontroles in Raamsdonksveer en Geertruidenberg Op dinsdag 21 mei werd op de Kanaalweg en de Stationsweg te Geertruidenberg en op de Beethovenlaan in Raamsdonksveer een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 50 km per uur.

Brand in voormalige steenfabriek in Gilze
Op dinsdagavond 21 mei is het dak van een vervallen gebouw op het terrein van de voormalige steenfabriek aan de Alphenseweg te Gilze afgebrand. Het complex stond al geruime tijd leeg en wordt regelmatig bezocht door de jeugd. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed met openstaande schuld
Een 57-jarige automobilist uit Bergen op Zoom bleek bij controle te veel te hebben gedronken.
De man blies 535 ug/l. Tevens bleek de man zijn rijbewijs te zijn ingevorderd was de auto niet verzekerd en had de man nog een vonnis voor een bedrag van 1.211,59 openstaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt betreffende voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens de invordering. De openstaande boete heeft hij meteen betaald.
De man werd op 22 mei 2002 kort na middernacht aangehouden op de Molenakkerweg in Gilze.

Aantreffen hennepkwekerij te Oosterhout
Naar aanleiding van een melding van wateroverlast in een woning aan het Basielhof in Oosterhout werd op dinsdag 21 mei omstreeks 17.50 uur een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 500 planten. Door de Brandweer werd de waterleiding afgesloten. De hennepplanten worden vernietigd en de installatie is inbeslaggenomen De 43 jarige bewoner werd aangehouden en is na verhoor in vrijheidgesteld.

Wasmachine in brand te Oosterhout
Op woensdag 22 mei omstreeks 06.25 uur stond een wasmachine in brand, die in een garage op de Ockenburg te Oosterhout stond. Door onbekende oorzaak was de wasmachine in brand gevlogen. Door een buurtbewoner werd getracht de brand te blussen, hetgeen niet geheel lukte. De brandweer heeft de brand en daamede ook de schade- beperkt kunnen houden.

Inbraken in personenautos te Waalwijk
In de nacht van woensdag 22 mei 2002 werd op diverse locaties in Waalwijk ingebroken in personenauto's. In alle gevallen werd een autoruit vernield om zich de toegang te verschaffen. De buit bestond uit een autoradio en kentekenplaten. Tot op heden deden negen gedupeerden aangifte bij de politie.

Licht gewond bij aanrijding te Oosterhout
Op woensdag 22 mei 2002 rond 11.15 uur botsten twee autos op elkaar op de kruising
Weststadweg en de Energieweg te Oosterhout. Het betrof een personenauto en een bestelbus. De bestelbus kwam door de klap op zijn zijkant terecht. Een van de passagiers van de betrokken personenauto kwam juist uit het ziekenhuis en was op weg naar huis. Hij had eerder op de dag zijn been gebroken. De bestuurster van de personenauto had last van nekklachten. Beide inzittenden van de personenauto zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij konden na behandeling zelfstandig huiswaarts keren. De kruising Weststadweg Energieweg is een drukke kruising. Het duurde dan ook even voordat de kruising weer helemaal vrijgegeven kon worden. Dit had enige verkeershinder tot gevolg. Eerder op de dag (rond 07.30) vond op dezelfde kruising ook een aanrijding plaats. Hierbij was alleen sprake van materiële schade.

Deel: ' Persberichten district Oosterhout 22 mei 2002 '
Lees ook