Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2002
Persberichten Binnensticht, 12.30 uur

Geweldplegers aangehouden

ZEIST - Een 34-jarige man uit Zeist en zijn 16-jarige zoon zijn samen met een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden wegens mishandeling van een 37-jarige man uit Zeist.

Het slachtoffer reed op zijn fiets over de Dwarsweg richting de Schaerwijdelaan. Op de kruising passeerde hij een personenauto met vier inzittenden. Toen een van de inzittende een blikje naar buiten gooide, reageerde de Zeistenaar hierop. De auto raakte de fiets en de man kwam ten val. Vervolgens stapten de inzittenden uit en een paar van hen begonnen te schoppen en te slaan. Daarna reden zij weg en lieten het slachtoffer op de weg liggen. De Zeistenaar had het kenteken van de auto onthouden en kon zelf 112 bellen. Later op de avond kon de politie twee van de mannen - de 21-jarige man uit Lelystad en een 36-jarige man uit Zeist -aanhouden, die bij de eerder gesignaleerde auto stonden op het hoekje Dwarsweg/Schaerwijdelaan. Zij werden overgebracht naar het bureau, waarbij een getuige een van de verdachte herkende als inzittende van de auto. De twee andere inzittenden kwamen later zelf naar het bureau. De 34-jarige man bekende samen met zijn zoon en de man uit Lelystad de mishandeling te hebben gepleegd. Zij zijn ingesloten. De 36-jarige Zeistenaar is vrijgelaten. Het slachtoffer is voor nader onderzoek opgenomen in het ziekenhuis.

Op verboden terrein

ZEIST - Vier jongens in de leeftijd van 19, 21 en 22 jaar, allen afkomstig uit Zeist, zijn zondagnacht omstreeks 00.30 uur aangehouden, nadat zij over het hek waren geklommen van een pand aan de Socrateslaan. Een getuige had gezien dat de jongens zich op verboden terrein begaven en belde de politie. Die kon de jongens aanhouden en deelde voor allemaal een bekeuring uit.

Winkeldief betrapt

ZEIST - Een 63-jarige vrouw uit Huis ter Heide is zaterdagmiddag om 14.45 uur betrapt toen zij met boodschappen een supermarkt aan de Korte Steynlaan wilde uitlopen. Een medewerker van de winkel waarschuwde de politie. Die heeft de vrouw nader verhoord. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Dure belediging

ZEIST - Een 21-jarige man uit Zeist heeft zaterdagochtend een forse bekeuring gekregen voor het beledigen van een politieagent. De man sprak twee agenten aan op het feit dat zij hun voertuig van een winkel hadden geparkeerd, terwijl dat volgens hem niet was toegestaan. Voor het parkeren van een dienstvoertuig geldt echter parkeerontheffing. In de discussie die ontstond beledigde de man een politieagent. Daarop is de man aangehouden en is tegen hem een proces- verbaal opgemaakt.

Deel: ' Persberichten Poilite Utrecht, Binnensticht '
Lees ook