Politie Midden- en West Brabant

Datum: 30/6/2002
Auteur: Enny de Wit

Persberichten politie district Tilburg 29 en 30 juni 2002

Man veroorzaakt aanrijding onder invloed alcohol en drugs Op vrijdag 28 juni 2002 omstreeks 18.00 uur heeft de politie in Tilburg een 40-jarige inwoner uit die stad aangehouden. De man reed als bestuurder van een snorfiets over de Korvelseweg en veroorzaakte een aanrijding met een personenauto door op de andere weghelft tegen het verkeer in te rijden. De politiesurveillance die ter plaatse kwam stelde vast dat de bestuurder van de snorfiets vermoedelijk alcohol en drugs had gebruikt.
Terwijl de gewonde man wachtte op de ambulance, herkende een getuige hem van het plegen van een poging inbraak in een auto, eerder die middag, op het Korvelplein. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. In verband met zijn vermoedelijk alcohol- en drugsgebruik werd hem een bloedproef afgenomen. De verdachte werd geen rijverbod opgelegd omdat hij in verzekering werd gesteld in verband met de poging inbraak.
Overigens hield hij wel letsel over aan de aanrijding. Hij werd in het Elisabethziekenhuis behandeld voor een gebroken sleutelbeen en verwondingen in zijn gelaat.

Invordering rijbewijs ivm rijden onder invloed
Tijdens een controle heeft de politie op zaterdag 29 juni 2002 omstreeks 2.20 uur een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Moergestel aangehouden. De man bleek na een blaastest te veel alcohol te hebben genuttigd. Hem werd een rijverbod voor 8 uur opgelegd en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor werd de man weer invrijheid gesteld. Begin september mag hij zich voor dit feit verantwoorden voor de politierechter in Breda.

Rijden onder invloed
Bij een andere alcoholcontrole in dezelfde nacht rond 03.00 uur heeft de politie op de Gilzerbaan een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Met een rijdverbod van 5 uur en een dagvaarding werd de man weer invrijheid gesteld.

Man aangehouden voor beledigen politieagenten
Op vrijdag 28 juni 2002, omstreeks 23.30 uur hebben twee politieagenten een 26-jarige Tilburg aangehouden op het Piusplein, nadat hij hen had beledigd. De verdachte was betrokken bij een opstootje in een café aan het Piusplein. Nadat de agenten hadden bemiddeld stak de verdachte beide middelvingers naar hen op. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en na verhoor rond 06.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor belediging
Op zaterdag 29 juni 2002 omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden voor belediging van twee politie-agenten. De agenten hadden een melding gekregen dat een man bij bewoners in de Wolmaransstraat aan het bedelen was voor geld. Het geld zou hij nodig hebben om benzine voor zijn auto te kopen. De agenten spraken de man aan en vroegen hem naar zijn naam. Hij wilde zijn naam niet opgeven en begon tegen de agenten te schelden. Hierop werd hij aangehouden, waarbij het zich verzette. De man werd overgebracht naar het bureau om vervolgens gehoord te worden. Om 18.00 uur en met een dagvaarding rijker, werd hij invrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen na zware mishandeling
Op zaterdag 29 juni 2002 omstreeks 21.45 uur heeft de politie twee personen in hun woning in Tilburg-Noord aangehouden. De twee, een man van 30 jaar en een vrouw van 31 jaar, beiden woonachtig in Tilburg, worden verdacht van zware mishandeling van hun 80-jarige vrouw. De twee sloegen de vrouw, nadat zij een opmerking maakte over de honden die voor overlast zorgden.
Toen de politie de twee verdachten wilde aanhouden, boden zij verzet en dreigden beiden met messen. De politie wist hen echter snel aan te houden en zij werden overgebracht naar het bureau, ingesloten en inverzekering gesteld.
Het slachtoffer is opgenomen in het Tweestedenziekenhuis in Tilburg. Zij had verwondingen aan haar hoofd en een zwaar gekneusde knie.

Zinloos geweld
Op zondag 30 juni 2002 omstreeks 4.30 uur reden twee fietsers, een 40-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg over het fietspad van de Tuinstraat. Achter hen reed een personenauto en kennelijk gingen beide fietsers niet snel genoeg opzij. De chauffeur van de auto luid begon te claxonneren. Toen een van de fietsers hiervan iets wilde zeggen, stapten twee mannen uit de auto. Zonder enige aanleiding begonnen zij de fietsers te slaan en te schoppen. Daarna kozen zij het hazenpad. De politie, die snel ter plaatse was, kon aan de hand van een goed signalement van auto en inzittenden de mannen een uur later aanhouden op de Heuvelring in Tilburg.
Beiden verdachten, twee inwoners uit Bergen op Zoom van 22 en 23 jaar oud, zijn ingesloten en inverzekering gesteld. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Beide slachtoffers konden na behandeling in het Elisabethziekenhuis naar huis gaan. De man had verwondingen aan zijn hoofd. De vrouw bleek gekneusde ribben te hebben.

Deel: ' Persberichten politie district Tilburg 29-30 juni 2002 '
Lees ook