Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2001
Persberichten Eemland zuid, 09.20 uur

Plantage aangetroffen

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden 12 hennepplantages aangetroffen op de Birkt. De politie trof in 12 vertrekken een compleet ingerichte plantage aan voorzien van assimilatielampen en ventilatoren. Alle planten, in totaal ongeveer 5000, worden met de bijbehorende apparatuur vernietigd. In 10 gevallen bleek er illegaal stroom te werden afgetapt. 12 bewoners werden gehoord door de politie en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bestolen van tas

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een 29-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar handtas. De vrouw liep omstreeks half twaalf over de Gele lis toen een tweetal mannen op haar af kwamen lopen. Een van de mannen vroeg wat aan haar maar de 29-jarige reageerde hier niet op en liep door. Plotseling werd haar tas van haar schouder afgerukt en de mannen renden vervolgens hard weg over de Gele Plomp. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel 0900-8844.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT- Op dinsdagavond vond er tussen kwart voor negen en half tien een verkeerscontrole plaats op de Bisschopsweg. In totaal kregen negen automobilisten een bekeuring omdat ze de geslotenverklaring negeerden.

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend vond er tussen acht en elf uur een snelheidscontrole plaats op de Utrechtseweg. In totaal passeerden hier 2406 voertuigen waarvan er 505 harder dan de toegestane 50 kilometer per uur reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 91 kilometer per uur.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT- Op dinsdagavond vond er een ongeval plaats op de Ringweg Randenbroek waarbij twee personen gewond raakten.

Een 18-jarige bromfietser uit Amersfoort reed samen met een passagier (geg.onb) over de Ringweg Randenbroek. Op de kruising Ringweg Randenbroek/Mendelssohnstraat kreeg de bromfiets geen voorrang van een 53-jarige automobilist uit Amersfoort. De 18-jarige botste vervolgens tegen de auto aan en liep hierdoor een lichte hersenschudding op (droeg geen helm). Zijn passagier liep een gekneusd staartbotje op.

Deel: ' Persberichten politie Eemland zuid '
Lees ook