Persberichten politie RivierenlandWoensdag, 8 augustus 2001* Dagoverzicht

Aanhouding na vernieling
ELST - In Nijmegen is in de ochtend van 7 augustus een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man op de parkeerplaats bij het station in Elst een autoruit had ingetrapt en vervolgens in de auto heeft gezeten. Daarna is de man in de trein gestapt richting Nijmegen. Na het doorgeven van het signalement is de man toen aangehouden. De spoorwegpolitie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen in verband met alcohol
DUIVEN - Op 8 augustus werd rond 01.20 uur een auto gecontroleerd die op de Rivierweg in Duiven reed. De auto bleek op naam van een zogenaamde 'katvanger' te staan. Toen de bestuurder aangesproken werd roken de collega's van de politie een alcohollucht. Hiervoor werd de bestuurder aangehouden. De bijrijder kon geen identiteitspapieren overleggen en werd tevens aangehouden. Tegen de bestuurder, een 33 jarige inwoner uit Dordrecht is proces-verbaal opgemaakt. Tegen de bijrijder loopt nog een onderzoek.

Aanhoudingen na diefstal auto
ELST - Afgelopen nacht rond half vier zijn zes personen aangehouden op de Bemmelseweg in Elst. Ze reden in een personenauto, waarvan na onderzoek bleek dat deze diezelfde nacht gestolen was in Arnhem. Er is aangifte gedaan door de 27-jarige eigenaar uit Arnhem. De verdachten zijn allen woonachtig in Arnhem. Ze zijn respectievelijk 19, 14, 15, 16, 16 en 15 jaar oud. De politie in het district Arnhem Veluwezoom heeft de zaak in onderzoek. De ouders van de minderjarige verdachten werden door de politie in kennis gesteld van de aanhouding.

Aanhouding na winkeldiefstal
DUIVEN - Op 7 augustus werd rond 14.20 uur bij een bedrijf aan de Rijksweg in Duiven een man aangehouden die werd verdacht van het plegen van winkeldiefstal. Toen de man, een 39- jarige inwoner uit Arnhem door de poortjes bij de kassa liep, ging het alarm af. De man bleek een aantal artikelen ter waarde van zestig gulden onder zijn jas verstopt te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsgraveeractie
ANGERLO - Op 7 augustus heeft de gebiedsagent 's avonds samen met de buurtpreventie in Angerlo een fietsgraveeractie opgezet. De aanloop was, ondanks een paar forse regenbuien groot. Er werden 63 fietsen voorzien van postcode en huisnummer. Hieronder waren een paar skelters.

Verkeerscontrole
ELST - Op 6 augustus is rond 09.30 uur er op de A325 een verkeerscontrole gehouden. Vier weggebruikers werden bekeurd wegens het niet dragen van een gordel of het verlopen zijn van de APK van hun voertuig.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook