Persberichten politie RivierenlandWeekend 25 en 26 augustus 2001* Weekendoverzicht

Winkeldiefstal
Op vrijdag 24 augustus heeft de politie in Duiven omstreeks 16.00 uur een verdachte aangehouden die een winkeldiefstal had gepleegd in een drogisterij in de Elshofpassage te Duiven. Een 27-jarige inwoner van Oss had eau de toilet en parfum artikelen meegenomen in een doorvoor geprepareerde tas. De goederen zijn teruggegeven en de dader heeft een proces verbaal gekregen.

Tegen de politie gerichte belediging
Een 26-jarige man uit Wageningen stak zijn middelvinger op naar twee surveillerende politiemensen die hem in plaatsje Driel op vrijdagavond 24 augustus 2001 omstreeks 22.00 uur passeerden. Toen de politiemensen hem hierover aanspraken gaf hij te kennen het heel normaal te vinden wetsdienaren op deze manier te bejegenen. Betrokkene heeft voor deze belediging een proces verbaal gekregen.

Rijden onder invloed
Op vrijdag 24 augustus 2001 omstreeks 21.00 uur onderschepte de politie een automobilist die op de Nieuwgraaf te Duiven zigzaggend tussen andere auto's doorreed. De bestuurder, de 29-jarige man uit Arnhem, bleek onder invloed te rijden. De gemeten hoeveelheid alcohol was meer dan drie maal het toegestane maximum van 220 UG/L. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Mishandeling na ergernis schooljeugd
Een 15 jarige jongen uit Arnhem deed op vrijdag 24 augustus 2001 omstreeks 14.00 uur aangifte bij de politie omdat hij een klap had gekregen van een automobilist. De betrokken jongen maakte deel uit van een groep jeugd die op de Julianastraat stond, nabij het Over Betuwe College in Huissen. Een naderende automobilist kon door de groep jeugd, die op de rijbaan stand, zijn weg niet vervolgen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de automobilist uitstapte en klappen uitdeelde. De bestuurder moet nog door de politie worden gehoord.

Warm weer: veel overlast !
De politie is het afgelopen weekend extra zwaar belast door de vele overlastmeldingen die verband houden met het warme weer. De afgelopen vrijdagavond- en nacht moest de politie Rivierenland in vrijwel alle gemeenten van het gebied 17 keer actief optreden tegen allerlei vormen van geluidsoverlast. Het aantal meldingen lag nog hoger. Een situatie in Westervoort spande de kroon. Daar zat een familie met enkele bekenden in de achtertuin. De muziek, die vanuit de woning werd verzorgd, en het rumoer vanuit de achtertuin veroorzaakte zoveel ergernis en klachten uit de buurt, dat de politie over is gegaan tot aanhouding van twee personen en inbeslagneming van de geluidsapparatuur. De politie ging tot deze maatregel over toen de bewoners de waarschuwing negeerden en de politie niet tot de woning toe wilden laten.

Aanrijding.
Op zaterdag, 25 augustus 2001, omstreeks 18.30 uur vond op de Lange Dreef te Elst een verkeersongeval plaats waarbij een 26 jarige motorrijder uit Elst een aantal schavingen en kneuzingen overhield. De motorrijder reed over de Lange Dreef en haalde ter hoogte van de kruising met de Vriesenenk een voor hem rijdende personenauto in, die op dat moment juist afsloeg. Beide voertuigen raakten elkaar waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis.

Spookrijder veroorzaakt ravage op de A12
Op zaterdag 25 augustus omstreeks 14.15 uur reed de 40 jarige bestuurder uit Lobith over het verkeersplein Velperbroek te Arnhem. Hij vervolgde zijn weg tegen het verkeer in over de noordbaan van de A12 in de richting Oberhausen. Op de brug kwam hij in botsing met 3 andere voertuigen. Vier inzittenden van de betrokken voertuigen werden voor nader onderzoek vervoerd naar ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. De verwondingen bleken na onderzoek te variëren van een paar hersenschuddingen, lichte snijwonden en kneuzingen en een gebroken duim. De spookrijder verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Ook hij werd ter observatie een nacht in het ziekenhuis opgenomen.
Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage. Over een afstand van 200 meter lagen verschillende onderdelen en brokstukken van auto's. De politie heeft het verkeer gedurende 3 uur over één rijstrook geleid. Omstreeks 17.30 uur werd de A12 weer vrijgegeven voor het verkeer. Het verbaast de politie dat er niet meer voertuigen bij het ongeval betrokken zijn geraakt. De spookrijder heeft over een afstand van 500 à 600 meter over de A12 gereden; de noordelijke rijbaan bestaat uit 4 rijstroken en de autosnelweg werd de hele dag al druk bereden.

Doorrijden na aanrijding.

Op zaterdag 25 augustus 2001 werd bij de politie aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding. Een op de Kleipeer te Elst geparkeerd voertuig werd, vermoedelijk rond 02.00 uur, aangereden door een andere personenauto. De veroorzaker reed met zijn voertuig weg van de plaats van het ongeval. De aangereden auto, eigendom van een 45 jarige inwoonster van Elst, raakte zwaar beschadigd en werd zelf van de plaats gedrukt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agressieve persoon aangehouden.

Op zondag, 26 augustus 2001, omstreeks 05.30 uur werd op de Ganzewei te Elst een 18 jarige persoon uit die plaats aangehouden wegens vernieling, bedreiging en poging tot doodslag c.q. poging tot zware mishandeling . Naar aanleiding van een melding van vernieling aan een woning was de politie ter plaatse gekomen. Toen deze de persoon, die door de eigenaar van de woning aangewezen werd als degene die de vernielingen gepleegd had, aan wilde houden bedreigde hij de agenten met een stalen pijp en trachtte hij zich aan de aanhouding te onttrekken. Met de nodige moeite kon de verdachte aangehouden worden. Hierbij werd een diensthond ingezet.De Elstenaar werd ingesloten.

Controle rond recreatieplas De Bijland.

Bij een controle rond recreatieplas De Bijland te Tolkamer werd door de politie 12 maal verbaliserend opgetreden. Eenmaal werd proces-verbaal opgemaakt wegens te snel varen buiten de waterskibaan, negen "wildkampeerders" werden bekeurd en twee bekeuringen werden uitgeschreven wegens parkeren op het strand.

Dronken veroorzaker van verkeersongeval aangehouden.

Op zondag, 26 augustus 2001, omstreeks 00.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op de Vlielandlaan te Duiven een aanrijding had plaats gevonden waarbij de veroorzaker was weg gereden van de plaats van het ongeval. De veroorzaker had links van de weg gereden en een tegenligger geraakt. Het merk en kenteken van de betreffende auto werd doorgegeven. Door politiemensen die onderweg waren naar deze melding werd de veroorzaker gezien en tot stoppen gedwongen. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. De persoon bleek een 19 jarige inwoner van Westervoort te zijn.

Hij werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook