Persberichten politie RivierenlandWeekend 28 en 29 juli 2001* Weekendoverzicht

Aanrijding met letsel
DOORNENBURG - Vrijdagmiddag omstreeks 14.20 uur vond op de Rijndijk te Doornenburg een aanrijding plaats waarbij waren betrokken:
-een bestelauto met aanhangwagen, bestuurd door een 22-jarige inwoner uit Doetinchem

-een fiets, bestuurd door een 50-jarige inwoonster uit Duiven
-een fiets, bestuurd door een 49 jarige inwoner uit Echirolles (Frankrijk).
Beide fietsers reden over de Rijndijk toen zij werden ingehaald door een bestelauto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen beladen met riet. Het riet stak aan weerszijden plm. 60 cm. buiten de aanhangwagen uit. Vermoedelijk heeft een bundel riet een van de fietsers geraakt waarbij de 49-jarige man uit Frankrijk ten val kwam. De man werd per ambulance overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis alwaar hij is opgenomen met o.a. een zware hersenschudding, een breuk in de schedel en een bloeduitstorting in de hersenen.

Aanhouding na tanken zonder te betalen
DIDAM - Op 27 juli omstreeks 16.30 uur werd op de Rijksweg A-12 te Didam een inwoner uit Elst aangehouden (verdere gegevens niet bekend). Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl hij enkele minuten daarvoor bij een tankstation op de A-18 bij Didam had getankt zonder te betalen. Het bedrag dat hij niet heeft betaald was f. 37,- tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval
DIDAM - Op 28 juli omstreeks 12.50 uur vond op de rotonde gelegen op de Tatelaarweg/Hengelderweg te Didam een eenzijdig ongeval plaats. Een 29-jarige inwoner uit Doetinchem kwam met zijn mountainbike ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij werd per ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar het streekziekenhuis te Zevenaar.

Aanhouding voor vechtpartij
DIDAM - Op 28 juli omstreeks 15.00 uur vond op het recreatieterrein De Nevelhorst te Didam een vechtpartij plaats. Een 17-jarige inwoner uit Arnhem raakte geïrriteerd toen hij werd aangekeken door een 16-jarige inwoner uit Didam. Toen de 17-jarige aan de 16-jarige vroeg waarom hij hem zo aankeek kreeg hij geen antwoord, waarop de 17-jarige de 16-jarige meerdere malen op het gezicht sloeg waardoor de 16-jarige een opgezet linkeroog kreeg. Dit was de aanleiding tot een opstootje waarop zowel vrienden van de 17-jarige als van de 16-jarige met elkaar op de vuist gingen. Door de politie werd de 17-jarige man aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie te Zevenaar. Tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Controle recreatie
LATHUM - Door de KLPD te water in samenwerking met de politie Unit Duiven werd op de Rhederlaag zaterdag tussen 14.00- en 22.00 uur gesurveilleerd. Op de Rhederlaag geldt voor boten een maximum snelheid van negen kilometer peruur. Vier schippers werden bekeurd terzake overschrijding van de maximum snelheid; 1 schipper voer ongeveer 35 en de andere 3 circa 20 km peruur.

Tevens werd gecontroleerd op de Visserijwet. De meeste vissers hadden hun zaakje goed voor elkaar. Door het mooie weer was het op en om de Rhederlaag zeer druk. Op het land werden een aantal foutparkeerders bekeurd.

Zowel op het water als langs het water zal door de politie unit Duiven deze zomer streng worden opgetreden tegen overtreders.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl


Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook