/ Persberichten politie Rivierenland
Vrijdag, 13 juli 2001

* Aanhouding in verband met overval op bejaarde vrouw in Elst
De politie in het district Rivierenland heeft op 13 juli rond 08.00 uur een aanhouding verricht in het kader van het onderzoek naar de overval op 30 mei op een 88-jarige vrouw in haar woning in Elst. De aangehouden verdachte is een veertienjarige jongen uit Elst.

De overval vond plaats rond 21.00 uur, nadat in dezelfde straat rond 18.30 uur een poging tot overval had plaatsgevonden op een 74-jarige vrouw, die echter wist te ontkomen. Bij de overval op de 88-jarige vrouw werd deze zwaar mishandeld; zij werd die avond opgenomen in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. De woning leek doorzocht; er werden sieraden vermist.

De politie startte kort daarna een buurtonderzoek, waaruit informatie kwam waar het rechercheteam van vier medewerkers mee aan de slag kon.

Op basis van binnengekomen informatie kon op 13 juli worden overgegaan tot de aanhouding. Daarnaast werd op twee adressen in Elst huiszoeking gedaan.

De politie zal in een later stadium mededeling doen over de verklaringen van de verdachte alsmede de resultaten van de huiszoeking.

* Strikt toezicht tijdens Nijmeegse Vierdaagse en `Dag van Elst'
De politie in het district Rivierenland gaat de komende week strikt toezicht houden. Vanaf zondagavond zal de politie met vier man zichtbaar aanwezig zijn in Elst.

De politie zal onder andere repressief optreden tegen parkeerexcessen; in Elst zal er extra parkeerruimte worden ingericht, zodat bezoekers van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in Elst op de trein kunnen stappen. Mensen die zich niet zullen houden aan de aanwijzingen op parkeergebied, zullen zonder pardon worden bekeurd.

Overigens zal ook de spoorwegpolitie extra mensen inzetten op het traject Elst-Nijmegen, opdat het vervoer ordelijk en rustig verloopt.

Een ander fenomeen waar de politie verbaliserend tegen op zal treden is het wildplassen, terwijl in de late/vroege uurtjes verscherpte alcoholcontroles zullen plaatsvinden. Ook het verkeersgedrag zal nauwlettend in de gaten worden gehouden; vorige jaren kwam het wel voor dat mensen op de vluchtstrook achteruit reden, om toch nog een afslag te pakken.

Dag van Elst
Op de `Dag van Elst' worden ongeveer zestig medewerkers ingezet; daarbij krijgt het district Rivierenland assistentie van het district Arnhem Veluwezoom. Op die dag zal de politie kraamhouders controleren op het voorhanden hebben van vergunningen.
Aantreffen van een slangenhuid
ELST - Een bewoner aan de Lisztstraat te Elst die bezig was met de verbouwing van zijn woning trof achter het dakbeschot een huid aan van een ongeveer 4 meter lange slang. Het ging om een bruine gestroopte huid met een zwart motief. De herkomst is tot op heden niet te achterhalen.

Snelheidscontrole
ELST - De politie heeft op 12 juli van 16.30 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op De Wuurde in Elst. De controle op deze 30-kilometerzone gebeurde met een lasergun en op verzoek van het wijkplatform. In een half uur tijd werden tien overtredingen geconstateerd. De snelste reed 74 kilometer. Gezien het resultaat van deze actie, kan men rekenen op meer controles in dit stuk van Elst.

Snelheidscontroles in Bemmel
GEMEENTE BEMMEL - Op 12 juli werd op twee plaatsen in de unit Bemmel een snelheidscontrole gehouden. Op alle plaatsen vond de controle plaats binnen de bebouwde kom. Loostraat in Huissen - maximum toegestane snelheid: 50 kilometer
Controle: van 10.30 uur tot 12.00 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 507
Aantal overtredingen: 54 (11 procent)
Hoogst gemeten snelheid: 77

Lodderhoeksestraat in Angeren -
maximum toegestane snelheid: 50 kilometer
Controle: van 16.00 uur tot 18.00 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 865
Aantal overtredingen: 72 (8 procent)
Hoogst gemeten snelheid: 77

In deze week zijn in totaal 5996 voertuigen binnen de bebouwde kom van alle plaatsen in de gemeente Bemmel gecontroleerd op hun snelheid. 606 bestuurders (ruim tien procent) reden te hard en werden verbaliseerd.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/h door een motorrijder. De motor werd in opdracht van justitie inbeslaggenomen en het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook