Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 13 en 14 oktober 2001

---


* Weekendoverzicht

Bemmel - verkeerscontrole:
De politie heeft op 2 verschillende plaatsen in de gemeente Bemmel een verkeerscontrole gehouden van 12 op 13 oktober 2001 tussen 21.00 uur en 04.00 uur. Lokatie Bemmel: Van Elkweg en Rijksweg A15 Noord. Lokatie Huissen: Ir. Molsweg. De volgende overtredingen werden geconstateerd: niet dragen autogordel: 7x voeren mistverlichting: 10x reflectoren zwart gemaakt: 1x lekke uitlaat:
1x Teveel vermogen op bromfiets: 1x Onverzekerd rijden: 3x geen apk keuring: 2x defecte verlichting: 5x rijden onder invloed: 6x.Tijdens de gewone controles bleken nog eens 2 automobilisten onder invloed te hebben gereden.
Zevenaar - Bedreiging:
Zaterdagavond kreeg de politie de melding om te bemiddelen tussen een ruzie tussen 2 echtelieden dat uit de hand dreigde te lopen. Bij binnenkomst in de woning bedreigde de man 2 politie-ambtenaren met een groot keukenmes. Om verdere escalatie te voorkomen verliet de politie de woning, waarna de man de deuren van de woning vergrendelde. Even later werd door de vrouw de voordeur geopend en kon de man alsnog worden aangehouden toen hij wat gekalmeerd was. Onderweg naar de politie-auto verzette de man zich. Hij werd voor de nacht ingesloten en is na overleg met de officier van justitie te Arnhem in de loop van 14 oktober 2001na verhoor heengezonden. Driel - Vernieling personenauto:
Zaterdag werd omtrent middernacht aangehouden een 15 jarige jongen uit Driel wegens vernieling van een personenauto te Driel. Hij had met een scherp voorwerp krassen in de lak aangebracht. Tijdens het verhoor de volgende dag bekende de jongen nog 2 vernielingen van een personenauto. Na verhoor werd hij op 14 oktober 2001 heengezonden.
Westervoort - Rijden onder invloed
In de nacht van 13 op 14 oktober 2001 bleek bij controle dat een 21 jarige inwoner uit Westervoort teveel alcoholhoudende drank had gedronken. Het ademalcoholpercentage was dermate hoog dat hem een rijverbod van 10 uur werd opgelegd. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook