Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 29 en 30 september 2001

---

Zevenaar - Fietsster raakt gewond

Vrijdagmiddag verleende een 14 jarig meisje uit Lobith, rijdend op de fiets op de Hengelder, geen voorrang, aan de van rechts komende 28 jarige automobilist uit Tolkamer, rijdend op de Ringbaan Oost. Het meisje geraakte gewond (een gebroken sleutelbeen).

Huissen - Aanrijding met letsel.

Vrijdagavond negeerde een 20 jarige automobilist uit Duiven, rijdend op Ir. Molsweg uit de richting Arnhem, het rode verkeerslicht en kwam daardoor in botsing met een 23 jarige automobiliste uit Doornenburg, rijdend vanaf de Nielant. Deze automobiliste en een 19 jarige vrouw uit Huissen, die met haar meereed, zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Laatsgenoemde had nek- en hoofdletsel.

Randwijk -Vernielingen.

Vandalen hebben vrijdag op zaterdagnacht met een auto over het voetbalterrein aan de Bredeweg gereden, waardoor het veld vernield werd. Hetzelfde is gebeurd in de voortuin van het dorpshuis aan de Bredeweg. De politie stelt een onderzoek in.

Zevenaar - diefstal afvalhout

Naar aanleiding van een melding dat er hout zou worden gestolen vanaf het met hekken afgezette terrein van de in verbouw zijnde school De Wissel, hoek Arnhemseweg/Johan de Wittstraat, werden zaterdagnacht drie jongens van 17, 18 en 23 jaar uit Zevenaar aangehouden. Later op de dag bleek dat de jongens midden in de nacht afvalhout voor een konijnehok wilde weghalen. Als zij dat overdag netjes hadden gevraagd, was er niets aan de hand geweest. Nu kwamen zij op het politiebureau terecht voor nader onderzoek.

Gendt - Doornenburg - dronken automobilisten

Een 20 jarige automobilist uit Gendt, rijdend over de Langstraat te Gendt, vertoonde zaterdagnachtvliegend rijgedrag. Tijdens controle bleek hij alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. Na een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal wegens rijden onder invloed kon de automobilist zijn reis te voet vervolgen.
Een 24 jarige automobilist uit Huissen verloor in dezelfde nacht op de Rijnstraat West de macht over het stuur en kwam in botsing met betonblokken langs de weg. Hij bleek veel te veel alocholhoudende drank te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal kon hij thuis verder uitslapen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook