Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 26 september 2001

---


* Dagoverzicht

Aanhouding wegens belediging
HUISSEN - De politie heeft op 26 september rond 02.00 uur een negentienjarige jongen uit Huissen aangehouden op de kermis in Huissen, wegens belediging van politie-ambtenaren. Overigens is de kermis verder rustig verlopen.

Diefstal aanhangwagen
GENDT - Op 25 september heeft een 41-jarige inwoner van Gendt aangifte gedaan van diefstal van een aanhangwagen aan de Kommerdijk in Gendt. De aanhangwagen stond in een niet-afgesloten loods.
De afgelopen maanden zijn bij de politie meerdere aangiftes van diefstal van aanhangwagens binnengekomen. Daarbij valt op dat de aanhangwagens (waarvan een enkele geladen met een kraan) eenvoudig zijn weg te nemen; de aanhangwagens stonden niet afgesloten op straat of in een niet-afgesloten loods.
De politie maant burgers dan ook om het de dieven minder gemakkelijk te maken.

Auto over de kop
DUIVEN - Op 25 september is rond 22.40 uur op de Saturnus in Duiven een personenauto over de kop geslagen. De auto lag -toen de politie ter plaatse kwam- half op de weg en half in de struiken. Er werd echter niemand aangetroffen. In de auto werd niemand meer aangetroffen.
Van een getuige hoorde de politie dat de auto met gewone snelheid uit de richting van de Eltensestraat kwam rijden en in een bocht vermoedelijk de trottoirband heeft geraakt, vervolgens een stuk door de struiken is gereden, tegen een lantaarnpaal is aangereden en over de kop is geslagen. De getuige heeft de bestuurder van de auto geholpen uit de auto te komen. De bestuurder ging er echter direct vandoor.
In de ochtend van 26 september heeft de man zich telefonisch bij de politie gemeld. De bestuurder (een 33-jarige man uit Velp) zal door de politie worden gehoord.

Bromfietscontrole
DUIVEN / WESTERVOORT - Door twee motorrijders werd op 25 september 's middags rijdend gecontroleerd op bromfietsen in de gemeente Duiven en Westervoort. Acht bromfietsbestuurders kregen een bekeuring voor het rijden zonder helm, het niet voorhanden hebben van een bromfietscertificaat, technische gebreken en het rijden op de bromfiets terwijl men nog geen zestien jaar is. Tevens werd op de Rijksweg in Duiven door de motorrijders geconstateerd dat daar een bromfiets reed met te veel lawaai en een snelheid van ongeveer 70 km. per uur. De bromfiets werd voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook